Nieuws

Vacature: word jij onze specialist in handpolitoeren?

Vacature: word jij onze specialist in handpolitoeren?

Voor ons atelier in Ruiselede zijn we op zoek naar een specialist (of iemand die graag specialist zou worden ) in handpolitoeren M/V.

Reeds lang voor vernissen werden uitgevonden kregen de houten instrumenten hun “glans” door het handpolitoeren. Politoer is een alcoholhoudende oplossing van “schellak” (een soort hars-achtig afscheidingsproduct van de lakschildluis, dat voor komt op diverse boomsoorten in India en omringende landen). Het product wordt met ronddraaiende bewegingen aangebracht op het hout, waardoor een glanzende film ontstaat. Er bestaat ook zwarte politoer, die een diepzwarte glans gaf aan zwarte piano’s en vleugels, vóór de polyesterlak werd uitgevonden.

De techniek is enorm specialistenwerk : Het vraagt concentratie en discipline om een instrument in al zijn pracht te laten schitteren.

Handpolitoeren wordt gebruikt in onze replica's van historische instrumenten, sommige restauraties maar ook in onze rechtsnarige concertvleugel Chris Maene. 

We zijn dan ook op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste M/V die deze techniek kent of wil leren kennen. 

Je hoeft dus nog geen specialist te zijn, we zoeken iemand die dit wil worden. Dit kan zowel in half-time als full-time betrekking. 

Interesse of meer info ? Neem contact op met Frederic Maene op FM@Maene.be

 

volledig nieuwsoverzicht