Winkelwagen

CLP545SB Quality Pack

CLP545SB Quality Pack

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 2.029

Ons advies

Voor slechts € 50 extra krijg je in dit Quality Pack een in hoogte verstelbare pianobank (normale prijs € 130) en hoofdtelefoon SHP5000 (normale prijs € 30). 

Uw voordeel: € 110 !

Gratis leveringGratis montage en verwijderen verpakking5 jaar garantieMaene Digital AcademyMaene Acoustic Bonus

Aanbevolen accessoires

Informatie en specificaties

Type:Digitale buffetpiano
Hoogte:92,7 cm
Breedte:146,1 cm
Diepte:45,9 cm
Gewicht:61,5 kg
Afwerking:Zwart Gesatineerd

Real Grand Expression; een term die de expressieve mogelijkheden van de Clavinova aangeeft. Het zijn de belangrijkste componenten van het geluid, de aanslag en de pedalen, samen met het toepassen van technologie die ontwikkeld is dankzij de geschiedenis van het vervaardigen van akoestische piano's. Met Real Grand Expression worden deze elementen perfect gecombineerd tot een enkel instrument, dat exact het geluid creëert dat je wil, door het aanslaan van de toetsen en het gevoel van de pedalen. Wanneer je een Clavinova bespeelt, kun je je voorstellen dat je een vleugel bespeelt.

De CFX, Yamaha's mooiste concertvleugel, geselecteerd en bespeeld door de winnaar van het Internationale Frédéric Chopin Pianoconcours 2010, en de Imperial van Bösendorfer, een merk dat zeer gewaardeerd word door pianisten zijn lange geschiedenis door. Deze vermaarde vleugels worden gekenmerkt door onderscheidende eigenschappen zoals kracht, veelzijdigheid, subtiliteit, lichtheid en warmte.

Beide voices van deze uitmuntende vleugels zijn beschikbaar in de Clavinova. Tot in de perfectie afgeregeld door een uiterst ervaren pianotechnicus en met het gesamplede geluid van elke afzonderlijke toets, bevat de Clavinova daadwerkelijk het unieke klankkarakter van elk van deze uitzonderlijke instrumenten.

Met Clavinova kun je genieten van de prachtige schoonheid van de veelgevraagde klankkleur die de CFX en Bösendorfer Imperial bieden.

De Clavinova reproduceert getrouw het geluid van een akoestische piano door gebruik te maken van functies zoals String Resonance (snaarresonantie) om de warme klankkleuren te emuleren die zich voordoen wanneer snaren op elkaar reageren. Het resultaat is een prachtige klank met een rijke, diepe weerklank.

Een pianist verandert het volume en de dynamiek van het geluid door de druk die op de toetsen wordt uitgeoefend te variëren. Een Clavinova reageert perfect om de pianist een buitengewone mate van controle over het spel te geven. Door lange, zorgvuldig gesamplede opnamen van op een piano gespeelde noten te gebruiken en de unieke Yamaha-technologie voor vloeiende klankovergangen, worden er rijke sonische bijzonderheden geleverd in reactie op de aanslag van de pianist.

De Clavinova beschikt over lange, zorgvuldig gesamplede opnamen van op een vleugel gespeelde noten, reproduceert ze rijk gedetailleerd en maakt gebruik van unieke Yamaha-technologieën voor vloeiende klankovergangen in reactie op de aanslag van de pianist.

Met Yamaha's Smooth Release-technologie reproduceert de Clavinova de knisperende klank die te horen is bij staccato spel alsook het uitstervende geluid dat wordt geproduceerd bij het langzaam loslaten van de toetsen.

Op het moment dat een pianist de toetsen van een vleugel omhoog laat komen, vinden er subtiele veranderingen in de klankkleur van het instrument plaats, wanneer de demper op de snaren zakt om het geluid van de snaren te dempen. Toets-lossamples beschikken over werkelijke opnamen van deze veranderingen, waardoor ze een getrouwe weergave bieden van de subtielste nuances van de klank van de piano, waardoor een realistischer totaalgeluid ontstaat.

Krachtige polyfonie zorgt ervoor dat complexere muziekpassages kunnen worden gespeeld zonder dat er noten worden afgebroken.

Natural Wood X-klavieren (NWX met natuurlijk hout) zijn gemaakt met behulp van Yamaha's ongeëvenaarde houtexpertise verkregen door meer dan een eeuw ervaring met het vervaardigen van uitstekende piano's. Net als bij vleugels, is het gebruikte materiaal voor NWX-klavieren vervaardigd van hout dat zorgvuldig is gedroogd, specifiek voor gebruik bij het maken van muziekinstrumenten. 

Door gebruik te maken van hetzelfde hamersysteem en veerloze mechaniek als bij een vleugel, reproduceert het toetsmechaniek van de NWX-klavieren de aanslag van een akoestische piano, met een zwaardere aanslag in het lage gedeelte tot een lichtere aanslag in de hogere octaven. De configuratie met drie sensoren zorgt voor een nauwkeurige detectie en interpretatie van het toetsgedrag voor een reactie en gevoel dat heel erg overeenkomt met dat van een vleugel.

De toetsen van het NWX-klavieren zijn ook voorzien van een echappement dat een licht klikgevoel geeft in het laatste gedeelte van de toetsgang, en het is op zo'n manier ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste aanslagen, net als bij een vleugelklavier.

Toetsbeslag van synthetisch ivoor zorgt ervoor dat het oppervlak van de toetsen aanvoelt als dat van de ivoren klavieren die ooit bij akoestische piano's werden gebruikt. Het beschikt over uiterst absorberend materiaal wat voorkomt dat de vingers glijden, zelfs na uren spelen, terwijl de ideale textuur en de manier waarop het aanvoelt behouden blijft.

Het geluid van een Clavinova is tot in het kleinste detail nauwkeurig afgeregeld, waarbij rekening is gehouden met de plaatsing van de luisprekers en het materiaal van de kast om ervoor te zorgen dat het hele instrument optimaal klinkt. Om een geluidsveld te creëren dat dat van een vleugel het dichtst benadert, beschikt de Clavinova over klankgaten op diverse locaties in de kast, die ervoor zorgen dat het geluid van de luidsprekers op de luisteraar wordt zonder dat het in het instrument wordt ingesloten.

Afzonderlijke drivers voor de midden- en hoogbereiken bieden verbazingwekkend krachtig en gedetailleerd geluid.

De kast van de Clavinova is uitgerust met Acoustic Optimizers die de geluidsstroom reguleren en de klank regelen. Acoustic Optimizers, een nieuwe technologie die door Yamaha ontwikkeld is aan de hand van de diepgaande kennis en ervaring met akoestische eigenschappen van muziekinstrumenten, zorgen voor een natuurlijk, gelijkmatig geluid over het hele klavier.

Een gemakkelijk te lezen lcd-scherm en de intuïtieve indeling zorgen dat u uw Clavinova eenvoudig kunt bedienen, waardoor u meer tijd hebt om u op uw spel te concentreren.

De opnamefunctie die in de Clavinova digitale piano's aanwezig is zorgt dat u uw spel met een druk op de knop kunt opnemen, wat handig is als u uw spel wilt terugluisteren of wilt bewaren. U kunt tot wel 16 sporen opnemen voor gelijktijdige weergave, zodat elke hand afzonderlijk kan worden opgenomen en partijen met verschillende geluiden.

Neem je pianospel op een USB-geheugenstick op en maak audiobestanden (WAV-indeling) die je op een computer of draagbaar audioapparaat kunt opslaan en weergeven, kunt delen met vrienden of die je kunt gebruiken om een cd te branden.

Naast piano's beschikt de Clavinova CLP-serie over een indrukwekkende bibliotheek van extra voices, waaronder elektrische piano's, strijkers en orgels. Geniet van de vrijheid om de ideale voice te kiezen voor het muziekgenre dat je wil spelen.

Een nieuw nagalmsysteem zorgt dat je de sensatie van spelen in een grote concertzaal, kathedraal of andere locatie kunt beleven, door diepte en omgeving aan het geluid toe te voegen. Je kunt nu de ambiance en ruimtelijkheid van een concertzaal ervaren in de vertrouwde omgeving van je eigen huis.

De mogelijkheid om het speelvolume aan te passen is uitermate handig wanneer je thuis speelt, waar het misschien niet altijd mogelijk is om op vol volume te spelen. Bij lage volumes kunnen het laag en hoog echter moeilijk te horen zijn. Om dit tegen te gaan is de Clavinova uitgerust met Intelligent Acoustic Control (IAC), wat het geluid automatisch aanpast zodat je bij elk volumeniveau van een optimaal gebalanceerd geluid geniet.

De Stereophonic Optimizer, uniek van Yamaha, past bij luisteren via een hoofdtelefoon de plaatsing van het geluid in het stereobeeld en de afstand tot de piano in het geluid aan, wat resulteert in een ruimtelijk geluidsbeeld dat je elke keer weer zal inspireren om heerlijk lang te spelen.

Als je een iPad, iPhone of iPod touch gebruikt, zorgen Yamaha-apps dat het spelen nog gemakkelijker en aangenamer wordt!