• 12/3/23
  Piano's Maene Limburg

  Jazzy zondagochtend van hoog niveau met trio Verbist/Baars/Lagatie

  Het repertoire van dit getalenteerd trio bestaat uit zowel eigen werk van de hand van alle bandleden, als bestaande composities. De nadruk van de band ligt op het samenspel waarin er zowel aandacht is voor groove, swing en vrije improvisatie maar steeds met erg veel aandacht voor interplay, melodie en ruimte. Inspiratie halen ze bij onder andere Bill Evans, Kenny Wheeler, Keith Jarrett, Bobo Stenson, Herbie Hancock, Marcin Wasilewski...

 • 6/2/24
  Piano's Maene Ruiselede

  De humor in klassieke muziek - 'Voor de grap'

   

  Klassieke muziek vol grapjes? Ja hoor! Zelfs de bekende componisten hebben héél gekke werkjes geschreven. Een pianowerk over katten en muizen, of een hond die zijn eigen staart probeert te vangen... Net als wij hielden die grote namen van vroeger van mooie zwanen of vloekten ze wanneer ze weer eens hun geld of hun sleutels kwijt waren. De muziekwerken die ze daarover componeerden zijn heel bijzonder. Pianist en verteller Waldo Geuns zocht en vond deze muziek die ze ‘voor de grap’ of ‘tussen de soep en de patatten’ neerpenden. Tijdens dit familieconcert tovert Waldo een lach op je gezicht. Want even virtuoos als de pianowerken die hij speelt, zo sappig zijn de anekdotes die hij tussen de muziek door vertelt

   

 • 5/26/24
  Piano's Maene Limburg

  Een muzikale zondagochtend met Duo Pleyel

  Duo Pleyel, bestaande uit het echtpaar Alexandra Nepomnyashchaya en Richard Egarr, ontleent zijn naam aan hun eigen piano thuis - een prachtig instrument gemaakt in 1848 door Pleyel, de favoriete pianobouwer van Chopin. Het Duo heeft als missie om het rijke en prachtige repertoire voor piano 4-handen naar een breder publiek te brengen. Hun repertoire varieert van muziek van Johann Christian Bach en Mozart tot de minder bekende vroege romantici als Hummel, Czerny en Dussek, tot de grote populaire werken van Faure, Debussy en Ravel in de twintigste eeuw.

 • 12/3/23
  Piano's Maene Ruiselede

  Eindejaarsconcert Sandra Kim

  We kunnen er niet omheen: haar concert bij ons vorig jaar was één van de hoogtepunten van 2022. Met power, pit en passie komt dit podiumbeest ons deze winter opwarmen maken voor een gezellig eindejaar!

 • 2/18/24
  Piano's Maene Ruiselede

  Hommage aan Toots Thielemans - Thank you Toots

  Met dit unieke project brengen de Belgische jazzmusici Ben Vanderweyden (chromatische harmonica) , Dirk Schreurs (piano & keyboards , Koen Vandendriessche (drums)  en Roman Korolik (bas), een persoonlijke muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean “Toots” Thielemans.

   

Page

♭♩