• 5/26/24
  Piano's Maene Gent

  Alexander Declercq - De Twintigers

  De 4de editie van Klara's "De Twintigers" bewijst het opnieuw: Vlaanderen bruist van het talent! Ook wij dragen ons steentje bij om het talent van morgen een podium te bieden. Op zondag 26 mei verwelkomen we pianist Alexander Declercq voor een intiem concert in onze vestiging in Gent. Alexander Declercq mag dan wel jong zijn, op korte tijd heeft hij al heel wat op zijn palmares staan. Hij volgde allerhande opleidingen en won verschillende wedstrijden. Laat je meeslepen door een gevarieerd programma en een uitzonderlijk pianotalent.
 • 6/2/24
  Piano's Maene Ruiselede

  De humor in klassieke muziek - 'Voor de grap'

   

  Klassieke muziek vol grapjes? Ja hoor! Zelfs de bekende componisten hebben héél gekke werkjes geschreven. Een pianowerk over katten en muizen, of een hond die zijn eigen staart probeert te vangen... Net als wij hielden die grote namen van vroeger van mooie zwanen of vloekten ze wanneer ze weer eens hun geld of hun sleutels kwijt waren. De muziekwerken die ze daarover componeerden zijn heel bijzonder. Pianist en verteller Waldo Geuns zocht en vond deze muziek die ze ‘voor de grap’ of ‘tussen de soep en de patatten’ neerpenden. Tijdens dit familieconcert tovert Waldo een lach op je gezicht. Want even virtuoos als de pianowerken die hij speelt, zo sappig zijn de anekdotes die hij tussen de muziek door vertelt

   

 • 10/5/24
  Piano's Maene Limburg

  In vogelvlucht over de Maas

  Bij unieke filmbeelden hoor je live pianomuziek van James Malikey die zich laat inspireren door de natuur en die de machtige Maas in muziek verklankt.

   

 • 1/26/25
  Piano's Maene Limburg

  Pianorecital 'Lamento' door Bram De Vree

  Wanhoop, hartverscheurende pijn, troost, hoop; Bram de Vree brengt 4 emotionele stukken die ieder met de dood te maken hebben; een aangrijpende afscheidsscène uit Prokofievs Romeo and Juliet; Mozarts dramatische Sonate in a mineur, geschreven na het overlijden van zijn moeder; Ravels ontroerende Pavane en de intieme Klavierstücke Op. 118 van Brahms voor wie de dood ook aanstaande bleek.

   

   

 • 11/10/24
  Piano's Maene Limburg

  Pianorecital met Ben Roels (Steinwayartist)

  De Belgische pianist Ben Roels is een van de laatste pianisten die de eer had om te studeren bij de legendarische Italiaanse pianist Aldo Ciccolini.
  Hij behaalde het Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij vervolgde zijn opleiding bij Leon Fleischer (Masterclass Duitsland), Eliane Rodrigues (België) en Lionel Bowman (Zuid-Afrika).

Page

♭♩