• 5/19/24
  Piano's Maene Limburg

  Een muzikale zondagochtend met Duo Pleyel

  Duo Pleyel, bestaande uit het echtpaar Alexandra Nepomnyashchaya en Richard Egarr, ontleent zijn naam aan hun eigen piano thuis - een prachtig instrument gemaakt in 1848 door Pleyel, de favoriete pianobouwer van Chopin. Het Duo heeft als missie om het rijke en prachtige repertoire voor piano 4-handen naar een breder publiek te brengen. Hun repertoire varieert van muziek van Johann Christian Bach en Mozart tot de minder bekende vroege romantici als Hummel, Czerny en Dussek, tot de grote populaire werken van Faure, Debussy en Ravel in de twintigste eeuw.

 • 6/1/24
  Piano's Maene Alkmaar

  Steinway & Sons door de jaren heen

  Nergens in Nederland zal je zoveel authentieke en correct gerestaureerde premium occasions naast elkaar vinden. Naast de “Nearly New” occasions, zorgt onze expertise en eigen atelier ervoor dat we ook vleugels van de 19e eeuw kunnen aanbieden, volledig gerestaureerd volgens de regels van de kunst. Hoe klinkt een Steinway & Sons uit 1894 in vergelijking met een nieuwe Steinway & Sons? Waarom zou ik voor een oude of nieuwe vleugel gaan? Waarin zitten de verschillen? Al deze vragen krijgen een antwoord tijdens deze twee weken startende op 21 mei, met als kers op de taart een pianorecital op 3 unieke instrumenten van verschillende periodes. 

 • 6/2/24
  Piano's Maene Ruiselede

  De humor in klassieke muziek - 'Voor de grap'

   

  Klassieke muziek vol grapjes? Ja hoor! Zelfs de bekende componisten hebben héél gekke werkjes geschreven. Een pianowerk over katten en muizen, of een hond die zijn eigen staart probeert te vangen... Net als wij hielden die grote namen van vroeger van mooie zwanen of vloekten ze wanneer ze weer eens hun geld of hun sleutels kwijt waren. De muziekwerken die ze daarover componeerden zijn heel bijzonder. Pianist en verteller Waldo Geuns zocht en vond deze muziek die ze ‘voor de grap’ of ‘tussen de soep en de patatten’ neerpenden. Tijdens dit familieconcert tovert Waldo een lach op je gezicht. Want even virtuoos als de pianowerken die hij speelt, zo sappig zijn de anekdotes die hij tussen de muziek door vertelt

   

 • 10/5/24
  Piano's Maene Limburg

  In vogelvlucht over de Maas

  Bij unieke filmbeelden hoor je live pianomuziek van James Malikey die zich laat inspireren door de natuur en die de machtige Maas in muziek verklankt.

   

♭♩