Doutreligne Piano

Piano's Maene bouwt al decennia instrumenten van topkwaliteit. De instrumenten genieten wereldfaam en zijn terug te vinden in concertzalen, universiteiten en conservatoria over de hele wereld. In 2004 werd het aanbod uitgebreid met een eigen toegankelijke pianolijn onder de naamd Doutreligne met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.

Doutreligne Piano

Waarom een Doutreligne Piano Kopen?

Piano's Maene ontwikkelde de piano's zelf en selecteerde zelf de materialen (zoals een Duitse Strunz zangbodem en Duitse Abel hamerkoppen). De ruwbouw vind plaats in Azië (net als bij Yamaha of Kawai). De instrumenten komen onafgewerkt terug en worden volledig afgeregeld en op punt gezet door onze eigen hoogopgeleide technici. Door deze werkwijze en het elimineren van tussenpersonen is het resultaat een zeer kwalitatieve piano aan een uiterst scherpe prijs. De gebruikte materialen en bouwwijze garandeert een mooie warme, Europese klank. 

Van beginnerspiano tot premium vleugel

Naast de Doutreligne piano's en vleugels die zeer populair zijn bij beginners als beginnerspiano, is er ook een lijn "Doutreligne Master". Deze instrumenten beschikken uiteraard over alle kwaliteiten van de "gewone" Doutreligne piano's, maar zijn daarnaast uitgerust met een Duits Kluge klavier en een Duitse Renner Mechaniek. Kluge en Renner zijn toeleveranciers voor alle grote Duitse pianomerken. Beide bedrijven zijn overigens eigendom van Steinway & Sons. De Doutreligne Master piano's zijn dan ook uiterste sterke instrumenten in hun prijsklasse.

Vanwaar komt de naam Doutreligne?

Piano's Maene is een familiebedrijf opgericht in 1938 door Albert Maene en Zulma Doutreligne. Het was Chris Maene (tweede generatie) die startte met de bouw van Doutreligne piano's. De naam van Albert stond al op de voordeur en nu was ook de naam van de moeder van Chris mee opgenomen in de onderneming.

♭♩