Doutreligne Vleugel

Reeds decennialang bouwt Piano’s Maene instrumenten van topkwaliteit. De instrumenten genieten wereldfaam en zijn terug te vinden in concertzalen, universiteiten en conservatoria over de hele wereld. In 2004 werd het aanbod uitgebreid met een eigen pianolijn waarbij een optimale prijs-kwaliteitsverhouding centraal staat. De nieuwe reeks kreeg de naam Doutreligne, genoemd naar Zulma Doutreligne - de moeder van Chris Maene (tweede generatie) en grootmoeder van Dominique en Frederic Maene (derder generatie).

Waarom een Doutreligne Vleugel Kopen?

De uitzonderlijke expertise van het Piano's Maene Atelier werd niet alleen aangewend voor het concept en ontwerp van alle modellen, ook de materiaalkeuze is volledig in eigen handen. Er werd gekozen voor zangbodems, hamerkoppen en/of klavieren van Duitse specialisten, zoals Strunz, Abel, Renner of Kluge. Bovendien worden alle piano’s op mechanisch en muzikaal vlak volledig afgewerkt in onze ateliers door eigen technici die een gespecialiseerde opleiding genoten. Het resultaat: instrumenten van Europees topniveau voor een zeer toegankelijke prijs.

Hoe klinkt een Doutreligne Vleugel?

Door de gekozen bouwwijze en materialen is de klank rijk en vol met een groot dynamisch bereik. De instrumenten zijn niet voor niets geliefd door zowel beginners als gevorderde pianisten. De beste manier is uiteraard om de instrumenten zelf te komen testen. We zijn de grootste pianospecialist in Nederland. Dus er is altijd wel een showroom in je buurt! 

Beginnersvleugel of premiumvleugel?

Doutreligne vleugels heb je in verschillende modellen en kwaliteitsreeksen. De basisreeks bestaat uit de modellen Doutreligne Crapaud II, Doutreligne Boudoir II, Doutreligne Salon II en Doutreligne Conservatoire II. Sinds 2015 is er ook een premium reeks die de naam Doutreligne Master draagt. Hierin zitten de vleugels Doutreligne D4 en Doutreligne D6.

♭♩