GEANNULEERD: Kasper Schonewille ontdekt Mendelssohn

Kasper Schonewille (1992) heeft zich ontwikkeld tot een ambitieus pianist. Hoewel hij pas op 13-jarige leeftijd de piano ontdekte, werd het al gauw duidelijk dat hij een carrière in de muziek wilde nastreven. In juni 2018 behaalde hij aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf onder leiding van Paolo Giacometti zijn masterdiploma met de hoogste onderscheiding.

Afgelopen zomer trad Kasper in de voetsporen van de beroemde Duitse componist Felix Mendelssohn. In 1829 maakte Mendelssohn – als 20-jarige – een reis naar Schotland met als doel zich in alle aspecten breder te ontwikkelen en zich te verrijken door kennis te maken met nieuwe culturen. Dankzij de vele landschapstekeningen die hij maakte en de vele brieven die hij schreef is precies na te gaan welke route hij gevolgd heeft. Kasper heeft precies dezelfde reis gemaakt om erachter te komen wat Mendelssohn zo inspireerde.

Deze reis staat volledig in het teken van Kaspers debuut-cd, die hij bij Piano's Maene in Alkmaar komt presenteren: een ontdekkingsreis en volledig programa rondom de componist Felix Mendelssohn!

Datum:       zaterdag 5 februari
Aanvang:    16:00 uur
Zaal open:  15:45 uur
Kaartprijs:   € 15,00

5/02/22
Piano's Maene Alkmaar

♭♩