Nord Electro
Nord piano factory

Zweedse topkwaliteit

Nord is het enige grote digitale pianomerk dat haar producten volledig in Europa ontwerpt en produceert. De Zweedse instrumentenbouwer - voorheen Clavia - begon in de jaren 80 met het bouwen van digitale drumstellen. In de jaren 90 verschoof de focus naar digitale synthesizers, en in 2005 kwam Nord met de Nord Stage een revolutionaire stagepiano op de markt, die zowel orgel als pianoklanken in hoge kwaliteit reproduceerde. Ondertussen zijn de Nord Stage's en Nord Piano's erg geliefd door livemuzikanten in het pop- en jazzcircuit. Je ziet de kenmerkende rode piano's op alle grote podia in de wereld terukomen. Ook in studio's vinden de Nord piano's hun plek.

Nord Stage 3 in een livesetting

Gemaakt voor op het podium

Maar wat maakt de Nord piano's zo geliefd bij livemuzikanten? 

Nord was de eerste producent die de button-per-function-aproach toepaste op een moderne digitale stagepiano. Dit laat de pianist toe om zo goed als elke parameter met een draai aan een knop te bedienen, zonder door menu's te moeten bladeren. Een ongelofelijke zegen voor livemuzikanten, die op die manier de volledige controle over hun instrument behouden tijdens een performance. Ook de hoge kwaliteit van de klanken en de uitstekende effecten die Nord in hun instrumenten steekt, zijn erg geliefd.

Een andere grote troef is de Nord Sample Library. De interne klanken van de Nord-instrumenten kan je verrijken of vervangen met extra klanken die je gratis kan downloaden op de website van Nord. Bovendien kan je zelf ook eigen samples maken en opladen in de Nord Stage 3.

Interesse in Nord? Bezoek onze winkels!

Wil je meer uitleg over Nord?

Spring gerust binnen in een van onze filialen. In onze webshop vind je per artikel in welke showroom je terecht kan. 

We ontvangen je ook graag uitgebreid, persoonlijk en in alle rust. Maak daarvoor gerust een afspraak!

 

 

 

Nord in onze showroom

♭♩