Philip Catherine trio meets Piano’s Maene

Philip Catherine (1942) hoeft al lang geen introductie meer. Hij heeft zich gevestigd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van onze tijd. Tijdens zijn carrière van meer dan vijf decennia heeft hij samengewerkt met enkele van de grootste namen in de jazz, waaronder Chet Baker, Stéphane Grappelli en Charles Mingus. Zijn innovatieve stijl en virtuositeit op de gitaar hebben hem talrijke onderscheidingen opgeleverd, waaronder de prestigieuze Django d'Or award.

 

Bart De Nolf is een veelgevraagd bassist, bekend om zijn feilloze timing en melodische gevoeligheid. Hij speelde met een breed scala aan artiesten, van jazzgrootheden als Toots Thielemans en Dee Dee Bridgewater tot popiconen als Paul Simon en Phil Collins. Bovendien is hij hoofd van de jazzafdeling en docent jazz contrabas aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

 

Het trio wordt vervolledigd door Nicola Andrioli, een rijzende ster in de Europese jazzscene. Sinds 2011 speelt hij met Philip Catherine in verschillende formaties. Met een achtergrond in klassieke piano en een voorliefde voor improvisatie brengt hij een frisse kijk op het groepsgeluid. Zijn innovatieve benadering van harmonie en ritme heeft hem lovende kritieken opgeleverd en hij heeft opgetreden op enkele van de meest prestigieuze jazzfestivals in Europa.

 

Samen levert het Philip Catherine Trio een muzikale ervaring die zowel tijdloos als eigentijds is. Met hun onberispelijke muzikaliteit en naadloos samenspel creëren ze een uniek eigen geluid. Mis deze kans niet om drie uitzonderlijke muzikanten samen te zien komen om iets magisch te creëren.

 

Praktische informatie
Datum: Zondag 2 juli 2023
Aanvang: 11:00 uur
Kaartprijs: € 20,00

2/07/23
Piano's Maene Ruiselede
Philip Catherine en Bart De Nolf

♭♩