Chris Maene Straight Strung

Chris Maene rechtsnarige vleugel opent een heel nieuwe wereld van klanken, je kan veel duidelijker de lage registers middenregisters en hoge registers van elkaar onderscheiden.  

Verwijzend naar de beste historische vleugelpiano's uit de 19e eeuw, worden de snaren van elk instrument afzonderlijk bevestigd, wat meer stabiliteit en resonantie geeft aan het geluid. 

Om het traditionele, handgemaakte karakter van de zangbodem te behouden en om een zichtbare esthetische link naar het verleden te creëren, wordt het met de hand gepolijst (Frans polijsten), in plaats van te vertrouwen op de synthetische lak die tegenwoordig veel wordt gebruikt. 

Om de immense snaarspanning (tot 20 ton) te behouden, is het gietijzeren frame een essentieel onderdeel omdat het de nodige kracht aan het instrument moet geven. 

Moderne CNC-technologie zorgt voor boren en scheren tot een absolute mate van precisie en perfectie.  
Het frame is meerdere malen met de hand geschuurd om een prachtige satijnen afwerking te verkrijgen die de exclusieve zorg van Chris Maene en de trots van zijn vakmanschap weerspiegelt. 

De beugels zijn niet in een waaierachtige vorm geplaatst, maar ze volgen de rechtlijnige principes omdat ze in dezelfde richting worden geplaatst als de snaren voor een sterkere ondersteuning van de snaarspanning. 

De aanslag is de sleutel tot het geluid van elke afzonderlijke pianist. De Chris Maene Straight Strung Grand Piano's profiteren van een moderne, op maat gemaakte aanslag met Renner-parts en een ultramodern Kluge-toetsenbord, waarmee pianisten een vertrouwd en betrouwbaar tastgevoel krijgen. 

De verplaatsbare duplex maakt uiterst nauwkeurige afstemmingen en buitengewone boventonen mogelijk in elk register van de Chris Maene Straight Strung Grand Piano. 

Alleen hoogwaardige snaren worden gebruikt. Om het karakteristieke basgeluid te bereiken, zijn de bassnaren gewikkeld met messing in plaats van rood koper. 

Verschillende types: Concert Grand, Chamber Music Grand, Parlor Grand.