Steinway piano

Steinway & Sons staat symbool voor de allerbeste piano's. Meer dan 1.400 concertpianisten wereldwijd verkiezen een Steinway & Sons. Sinds 2002 is Piano's Maene exclusief invoerder voor “The family of Steinway Designed Pianos”: Steinway & Sons, Boston en Essex. 

95% van de wereldwijd gerenommeerde concertpodia huisvest deze concertvleugel, die het publiek verwent met zijn excellente klank. Dit topmodel kenmerkt de perfecte balans tussen liefdevol vakmanschap, onderscheidend klankvolume en een uniek toetsgevoel. 

Sedert meer dan 160 jaar hebben de meest beroemde pianisten van de wereld hun appreciatie uitgedrukt over de inspirerende en onmiskenbare klank die een Steinway piano hen aanreikt. De Steinway Artists familie heeft vertegenwoordigers in elk muzikaal genre, van klassiek en jazz tot muziektheater en pop. Al deze mensen zijn verenigd door de legendarische merknaam Steinway & Sons. Meer dan 98% van de concertpianisten wereldwijd verkiest om op Steinway te musiceren. Maar het uitzonderlijke plezier om een Steinway te bespelen en te bezitten is niet enkel weggelegd voor de professionele musicus. Integendeel, dat plezier geldt voor iedereen die de passie deelt voor muziek en een zwak heeft voor uiterst verfijnd vakmanschap en duurzaamheid. 

Wat buffet- en vleugelpiano’s van Steinway zo uniek maakt is de passie waarmee ze gemaakt worden. Alles ligt gebundeld in de filosofie van de oprichter die het in 1853 zo formuleerde: “We have to build the best piano possible”, en dit zonder compromissen op vlak van kwaliteit. Massaproductie is voor Steinway een vreemd concept. 

Machines worden enkel ingezet wanneer men met zekerheid weet dat ze preciezer zijn dan mensen. Maar de focus blijft nog steeds grotendeels gericht op traditioneel vakmanschap met fijnzinnige aandacht voor elk detail en uitsluitend gebruik van het allerbeste materiaal. Vanaf het ontstaan werden Steinway instrumenten continu verbeterd. Meer dan 125 patenten werden tot op vandaag geregistreerd die Steinway & Sons gemaakt hebben tot de grondlegger van de moderne pianoconstructie. 

Het vraagt meer dan een jaar tijd om een Steinway te vervaardigen omdat elke stap in rustig overleg en met de grootste zorg uitgevoerd wordt . Vooraleer het hoogwaardige hout voor productie gebruikt wordt moet het twee jaar drogen en rijpen. Pas dan is het hout in perfectie conditie om de klankkast, de zangbodem, de stembalk en het deksel vorm te geven. De klankkast bestaat uit 20 lagen esdoorn- en mahoniehout die, aaneengelijmd, in een enkele bewerking op een metalen malle geperst worden. Dankzij het speciale gietijzerrecept, ontwikkeld door Steinway & Sons, in combinatie met en de zandgegoten methode, weerstaat het metalen kader aan een spanningskracht van meer dan 20 ton. Het meest verfijnde ‘Sitka’ fijnsparrenhout, met rechtlijnige nerven en geselecteerd met een precies aantal winterjaarringen, wordt gebruikt voor de zangbodem, het hart van de piano. Om de maximale reikwijdte te bereiken op vlak van dynamiek en toonlengte is de productie gebaseerd op een patent van 1936 waarbij het klankbord geleidelijk dunner wordt naar de uiteinden toe. Deze taps toelopende vorm laat toe om de zangbodem ongedwongen te laten vibreren waardoor een unieke, rijke en volle klank gegenereerd wordt. 

Een Steinway bestaat uit meer dan 12.000 individuele onderdelen. Geen 2 Steinway piano’s zijn identiek en dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge graad van het artisanale werk, de lange expertise van de werknemers en het gebruik van uitsluitend topmateriaal.  De technicus, die de klankharmonisatie regelt, bewerkt ijverig elke hamerkop totdat de ultieme en onnavolgbare Steinway-klank bereikt is. Deze unieke ambachtelijke manier van werken onderscheidt Steinway & Sons al meer dan 160 jaar.  

Klik hier en ontdek de vleugel- en buffetpiano's van Steinway