Evenementen

UITVERKOCHT - 4 handen op 1 piano: toppianisten Henry Kramer en Vitaly Pisarenko slaan de handen in elkaar!
17 mrt. 19

UITVERKOCHT - 4 handen op 1 piano: toppianisten Henry Kramer en Vitaly Pisarenko slaan de handen in elkaar!

Piano's Maene Ruiselede

lees meer


Uit de Excellent Concerten: Olsi Leka (cello) en Peter Caelen (piano)
24 mrt. 19

Uit de Excellent Concerten: Olsi Leka (cello) en Peter Caelen (piano)

Piano's Maene Limburg

lees meer


Laat je meevoeren op de aanstekelijke Zuid-Amerikaanse muziek van de Mambisimo Big Band !!
14 apr. 19

Laat je meevoeren op de aanstekelijke Zuid-Amerikaanse muziek van de Mambisimo Big Band !!

Piano's Maene Ruiselede

lees meer


Liebrecht Vanbeckevoort speelt Liszt in wondermooie locatie
12 mei. 19

Liebrecht Vanbeckevoort speelt Liszt in wondermooie locatie

Piano's Maene Limburg

lees meer


Labtrio - vernieuwende jazz van Begische bodem
19 mei. 19

Labtrio - vernieuwende jazz van Begische bodem

Piano's Maene Ruiselede

lees meer

Evenementen bij onze partners

26 feb. 19

Janine Jansen & Alexander Gavrylyuk

Bozar

De viool is zonder twijfel een van de meest romantische instrumenten. Geen programma waarin het instrument dan ook zo goed tot zijn recht komt als dit van Janine Jansen en Alexander Gavrylyuk.
Het tweetal brengt op-en-top romantische muziek van Schumann – Robert én Clara –, Brahms en Franck. De drie sonates zijn zowat de meest bekende en geliefde werken voor viool en piano uit de 19e eeuw.
Is de bevlogen Eerste sonate van Schumann één en al sturm und drang, dan is de ingehouden zachtmoedigheid van Brahms’ Tweede vioolsonate zonder twijfel een gevolg van de gelukzalige vakantiesfeer waarin de componist het werk schreef. De weelderige sonate van Franck vormde dan weer een passend huwelijksgeschenk voor België’s meest legendarische violist, Eugène Ysaÿe.

lees meer


05 mrt. 19

Focus - Lander Gyselinck Ragini Trio ft. Bojan Z & Sawani Mudgal

Bozar

Lander Gyselinck speelt met zijn Ragini Trio jazz met een Indische toets. Geen toeval dus dat Sawani Mudgal, een virtuoze van de Hindoestaanse muziek, de rangen van het trio vervoegt. Ook de Frans-Servische meester-improvisator Bojan Z maakt zijn opwachting.
Een vraag in een recensie in De Standaard, naar aanleiding van een concert van STUFF, de band rond Lander Gyselinck: “Kan iemand Gyselinck alsjeblieft verbieden ooit nog terug te keren naar zijn thuisplaneet? Hij toonde zich immers buitenaards.” Die vaststelling werd al in 2015 gemaakt, toen Gyselinck de MIA won voor Beste Muzikant. Een prijs die hem ook de twee daaropvolgende jaren toegekend werd! Je zou het bijna vergeten, maar Gyselinck is nog maar 30. Hij kan dan ook onmogelijk ontbreken in onze serie ‘Young Belgian Drummers’, die jong drumtalent van bij ons in de kijker plaatst. Voor dit concert is Gyselinck te gast met zijn Ragini Trio, dat jazz met een inslag uit Indische muziek speelt. Het is dan ook geen toeval dat Sawani Mudgal de rangen van het trio vervoegt. De dochter van de begenadigde Indische zanger Madhup Mudgal is zelf een virtuoze van de Hindoestaanse muziek. Ook de Frans-Servische pianist Bojan Z maakt zijn opwachting. Als meester van de improvisatie kan hij zich moeiteloos vinden in de Indiase raga.

lees meer


14 mrt. 19

Chamber Orchestra of Europe - Collegium Vocale Gent David Afkham - Pierre-Laurent Aimard

Bozar

De schoonheid waarmee Mendelssohn Die erste Walpurgisnacht schreef is er een van pure vervoering. Dat blijkt vanaf de eerste maten in de ouverture, die je meelokken naar een magisch en bovennatuurlijk universum. Dit bijzonder populaire genre in de 19e eeuw schetst hier een heidens feest, de Walpurgisnacht, gewijd aan de komst van de lente en de verheerlijking van de natuur. Het werk is geïnspireerd op een ballade van Goethe die zelf teruggreep naar een volkslegende. De cantate van Mendelssohn getuigt van een zeldzame expressieve kracht, in lijn met de tegenstelling tussen heidendom en christelijke machtsinvloeden. Deze symbolische voorstelling van de gewetensvrijheid tegenover de gedwongen bekeringen, wordt hier bijzonder mooi uitgedragen door het schitterende Chamber Orchestra of Europe, het Collegium Vocale Gent en de gevierde solisten, samen met de jonge, fenomenale dirigent David Afkham. Op het programma staat eveneens het luisterrijke Concerto voor piano nr. 15 van Mozart, vertolkt door de uitmuntende Franse pianist Pierre-Laurent Aimard, die het werk ruim tien jaar geleden opnam met ditzelfde orkest (Warner Classics).

lees meer


31 mrt. 19

Steinway Piano Competition for the Youth

Bozar

De Steinway Pianowedstrijd voor de Jeugd brengt de beste en meest verrassende jonge pianisten uit België samen op het podium van BOZAR. Tijdens de voorrondes worden er maximaal 15 kandidaten geselecteerd in drie leeftijdscategorieën (jonger dan 13, van 13 tot 16, en van 16 tot en met 18). De geselecteerde jongeren gaan op 31 maart 2019 door naar de finale. Daar zullen ze het beste van zichzelf geven voor een vakjury bestaande uit de hoofddocenten Piano van elk van de Belgische muziekconservatoria en juryvoorzitter Jean-Claude Vanden Eynden.
De pianisten die de finale halen, worden uitgebreid gesteund in hun muzikale ontwikkeling. Naast de concertervaring die ze kunnen opdoen, kan het prijzengeld hen ook een duwtje in de rug geven voor hun verdere opleiding. Wie de eerste prijs wegkaapt, mag bovendien België vertegenwoordigen op het internationale Steinway Festival van 2020 in Hamburg.
Kom dit jonge talent een hart onder de riem steken tijdens een prachtig, uniek concert!
Meer informatie vind je op www.steinwaypianocompetition.be.

lees meer