Evenementen

Aperitiefconcert met Alexander Ullman (Winnaar Liszt Concours Utrecht)

Recital

5 augustus 2018
Piano's Maene Limburg

Aperitiefconcert met Alexander Ullman (Winnaar Liszt Concours Utrecht)

Op 21 oktober 2017 won Alexander Ullman (°1991) de Eerste Prijs tijdens de elfde editie van de International Liszt Concours te Utrecht. Hij nam de prijs in ontvangst in de Tivoli in Vredenburg. Onmiddelijk startte hij een tournee doorheen Nederland en maakte zijn debuut in het Concertgebouw met het Netherlands Radio Philharmonic Orchestra onder leiding van Markus Stenz.

Alexander Ullman studeerde aan de Purcell School, het Curtis Institute of Music in Philadelphia en de wereldvermaarde Royal College of Music, waar hij zijn Artist Diploma als Benjamin Britten Piano Feloow in 2017 behaalde.

Afgelopen jaar keerde Alexander terug naar Wigmore Hall en gaf recitals in Perth Concert Hall, the Nottingham and SJE Arts Oxford International Piano series en maakte zijn debuut met het Royal Philharmonic Orchestra en Manchester Camerata. Andere tournees brachten hem in Argentinië, Colombia en China. Hij nam ook deel aan het Chopin Festival in Majorca.

Ullman volgde les bij wereldbefaamde pianisten waaronder William Fong, Leon Fleisher, Ignat Solzhenitsyn, Robert McDonald, Dmitri Alexeev, Ian Jones  and Elisso Virsaladze.

Programma:

· S. Prokofjev – 6 pieces from Cinderella, Op.102
· P. I. Tchaikovsky – Nutcracker Suite (arr. M. Pletnev)
· I. Stravinsky – Trois Mouvements de Petrouchka

 

Tickets online bestellen

  • Datum: 5 augustus 2018
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug