Evenementen

Feestelijk nieuwjaarsconcert door pianist Jan Hugo met Beethoven, Liszt, Bartok, Scriabin and Rachmaninoff

Uitgevoerd op historische instrumenten uit de collectie Chris Maene

13 januari 2019
Piano's Maene Ruiselede

Feestelijk nieuwjaarsconcert door pianist Jan Hugo met Beethoven, Liszt, Bartok, Scriabin and Rachmaninoff

De Zuid-Afrikaanse concertpianist Jan Hugo begon zijn muzikale opvoeding op zevenjarige leeftijd in Pretoria. Op zijn dertiende werd Jan uitgenodigd door Francesco Cipoletta om zijn studies voort te zetten in Modena, Italië, waar hij een paar jaar later afstudeerde in de muziekkunst. Jan Hugo slaagde erin de successen aan elkaar te rijgen en won diverse prijzen in Zuid-Afrika en Europa waaronder de 1ste plaats bij de UNISA National Piano Competitie in Pretoria, algemene winnaar van de SAMRO Bursary Competitie, de 1ste plaats van de Royal Overseas League Piano Competitie in Londen en de 2de plaats van de Alkan-Zimmerman Competitie in Athene.

In 2013 verliet Jan Hugo Italië en verhuisde naar Leipzig om te studeren aan het oudste conservatorium in Duitsland, de Hochschule für Musik und Theater “Mendelssohn-Bartholdy”. In deze muziekrijke omgeving kon Jan zich volledig focussen op zijn muzikale ontwikkeling, hij kwam gedurende deze periode ook in contact met muziekopnames van eind 19e eeuw, dewelke een grote impact op hem achter lieten. 

Hij speelde op diverse podia doorheen Europa waaronder de Queen Elizabeth Hall en St. Martin in the Fields (Londen), de Tivoli Vredenburg Hall (Utrecht, Nederland), het MITO-festival (Milaan en Turijn) en de Sala Mozart (Bologna).

Jan zijn nieuwsgierigheid leidde hem ook naar de muziek van minder bekende componisten van de 19de eeuw bijvoorbeeld Charles-Valentin Alkan, waarvan hij een memorabel optreden gaf van Alkan’s Grande Sonate “Les Quatres Âges” en daarbij de tweede plaats won met een ex-aequo van de Alkan International Piano Competitie in Athene 2016.

 

Tickets online bestellen

  • Datum: 13 januari 2019
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug