Evenementen

Feestelijk Nieuwjaarsconcert door strijkersensemble Le Collectif Musical

19 januari 2020
Piano's Maene Ruiselede

Feestelijk Nieuwjaarsconcert door strijkersensemble Le Collectif Musical

Een concert van Le Collectif Musical, dat betekent een explosie van jeugdige muzikale energie. Al sinds hun oprichting in 2013 drukken ze een duidelijke stempel in het klassieke muzieklandschap. Onder leiding van Bernd Van Hulle exploreren ze muziek uit alle tijden. Hedendaagse componisten en oude meesters worden herbekeken en in een actueel relevante context geplaatst.

Naast hun vaste concerten in Aalter is dit eigenzinnige strijkorkest een graag geziene gast op het Kunstenfestival te Aardenburg (NL). Ook in Frankrijk werden zij al enkele keren uitgenodigd.

De repertoirekeuze is steeds verrassend en verfrissend. Hoogtepunten uit eerdere producties zijn
het beroemde Vioolconcerto in D van Beethoven, de orkestpartij gearrangeerd voor strijkorkest door Bernd Van Hulle zelf. Of Four seasons recomposed door Max Richter en Vivaldi, met barokviolist Ortwin Lowyck als solist. En niet te vergeten Meditation uit het vierde strijkkwartet van Peteris Vasks, in stereo-opstelling uitgevoerd door het orkest.

We zijn verheugd dat dit jeugdige ensemble een feestelijk programma samenstelde om het nieuwe jaar gepast in te zetten ! 

Tickets online bestellen

  • Datum: 19 januari 2020
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug