Evenementen

Gwen Cresens Quartet - Eclectica met pianist Bart Van Caenegem

23 juni 2019
Piano's Maene Ruiselede

Gwen Cresens Quartet - Eclectica met pianist Bart Van Caenegem

 

Gwen Cresens is accordeonist. Hij speelde met o.m. Kommil Foo, Raymond, Arno, Brussels Philharmonic, Les Ballets C de la B, Orquesta Tanguedia. Gwen Cresens Quartet speelt dit voorjaar try-outs ter voorbereiding van de cd-opname deze zomer.

 
Onze auto Duits, de TV Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en onze groenten en fruit liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië, en de Zweedse zetel staat naast de Mechelse kast van de bomma. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Alles is één.
Zo sprokkelt accordeonist Gwen Cresens eclectisch zijn materiaal bij elkaar. In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie.
 
 
Accordeon-ambassadeur Gwen Cresens voelt zich thuis op de meest diverse podia. Hij stond aan de zijde van Arno, Raymond van het Groenewoud, KommilFoo, Les Ballets C de la B en het Brussels Jazz Orchestra.
Gwen was curator van het Brugse Airbag Festival, editie 2018, tourde succesvol met zijn eerste solorecital en werd genomineerd als beste solist voor de Classical Music Awards.
In 2018 bracht hij als solist ism Warner Classics en Klara zijn eerste solo cd uit, samen met Brussels Philharmonic.
Zijn vertolkingen van de concerti van Piazzolla en Galliano werden in binnen -en buitenland bejubeld. De CD stond wekenlang op nr 1 in de Ultratop Klassiek.
 
 
Het Gwen Cresens Quartet beleefde zijn vuurdoop voor 10.000 toeschouwers tijdens Odegand (Festival van Vlaanderen, Gent) en concerteerde voor een uitverkochte Rode Zaal tijdens Klara in de Singel.
 
Hieronder ziet u Gwen Cresens aan het werk met accordeon.
Michel Bisceglia als dirigent met het Brussels Chamber Orchestra

Live in de Roma, Antwerpen, 8 september 2018

 
 
 

Tickets online bestellen

  • Datum: 23 juni 2019
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug