Evenementen

Inge Spinette & Lore Binon

12 november 2017
Piano's Maene Ruiselede

Inge Spinette & Lore Binon

Inge Spinette studeerde eerst piano in Brussel waar ze het Hoger Diploma Piano met grote onderscheiding behaalde in de klas van André De Groote. en specialiseerde zich vervolgens in Liedbegeleiding in de Guildhall School of Music and Drama in London-Barbican. waar ze twee Post-Graduaten behaalde , een voor Lied -en een voor Operabegeleiding.Haar leraars waren o.a. Graham Johnson, Robin Bowman, Erwin Gage. Ze volgde verder les bij Helmut Deutsch, Gerard Souzay en Dalton Baldwin.

Sinds 1992 is ze verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel waar ze werd aangenomen als repetitior voor de zangsolisten door toenmalig Muziekdirecteur Antonio Pappano. Later werd ze repetitor onder muziekdirectuers Kazushi Ono, Mark Wigglesworth, Ludovic Morlot en de huidige dirigent, Alain Antinoglu. In dit kader werkte ze al met veel internationaal gerenommeerde zangers en dirigenten.

Ze wordt regelmatig gevraagd om zangwedstrijden te begeleiden waaronder de KEW-wedstrijd(2000-2004, 2008, 2011, 2018). Ze wordt ook regelmatig gevraagd als sperring partner van internationaal gereputeerde zangers zoals Mark Padmore, Christinne Schäfer, Soile Isokoski, José van Dam en vele andere die haar jarenlange ervaring als coach in zowel Lied-als Operarepertoire solliciteren.

Sinds 1992 is ze verbonden aan het KCB, eerst als assistente piano, daarna als leraar en docent ( sinds 1-10-14) van de klas Liedbegeleiding en Prima Vista. Ze vormt zowel de pianisten als de studenten zang.

Lore Binon vervolmaakte in 2008 haar masteropleiding viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yuzuko Horigome. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en ze behaalt haar Bachelor zang bij Beatrijs De Vos aan het Conservatorium van Brussel. Tijdens haar studies ontvangt ze er de prijs Cardon voor uitzonderlijke resultaten. Ze voltooit haar studie aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Tegenwoordig wordt ze gecoacht door Margreet Honig.

Lore Binon wil zich graag opwerpen als verdedigster van het kwetsbare liedgenre en volgde masterclasses bij o.a. Udo Reinemann, Rudolf Janssen en Roger Vignoles. Ze gaf recitals in het Muziekgebouw aan het IJ binnen de serie Grote Zangers. In Engeland was ze te gast op het prestigieuze Oxford Lieder Festival, Chipping Campden en Wesley Chapel Harrogate.

Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veelgevraagde soliste in binnen - en buitenland voor zowel het symfonisch repertoire als oude muziek. Daarnaast koestert Lore Binon een grote liefde voor kamermuziek. Ze nam o.a. deel aan het kamermuziekfestival te Schiermonnikoog (NL) en het Festival Consonances (FR) en werkte samen met diverse ensembles zoals Ictus, Oxalys , Zefiro Torna, Il Gardelino en De Nederlandse Bachvereniging.

Ze is mede oprichtster van Revue Blanche; een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Sinds zijn oprichting in 2010 heeft het ensemble een indrukwekkend parcours afgelegd. Getuige hiervan is de Klara - award voor Jonge Belofte 2013 en in september 2015 kwam hun eerste CD Shelter uit die zeer enthousiast werd onthaald door de pers. Ze speelden reeds in grote cultuurhuizen als Flagey, Bozar, Concertgebouw Brugge, deSingel, Amuz, de Bijloke en Opéra de Lille en op prestigieuze festivals zoals Klarafestival Brussel, Klara in de Singel, Festival van Vlaanderen Gent.

In 1884 publiceert Paul Verlaine een bloemlezing met als titel Les poètes maudits. Het is de definitieve aanzet van een literaire stroming die eigenlijk niet bedoeld was er één te zijn. Miskende, verschopte kunstenaars, ondergedompeld in drank en drugs, zonde en decadentie, zoals Verlaine, Rimbaud en Mallarmé kregen ongevraagd navolging en inspireerden tal van andere kunstenaars, onder wie componisten als Debussy, Hahn, Poulenc en Ravel.

Tickets online bestellen

  • Datum: 12 november 2017
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug