Evenementen

Ontdek de events bij Piano's Maene en onze partners!

We geven via onze nieuwsbrief regelmatig gratis tickets weg voor eigen concerten en die van onze partners. 

Schrijf je hier in!

Jazz in de kerk met Rembrandt Frerichs Trio

Jazz/Improvisatie/Lichte muziek

16 december 2018
Piano's Maene Limburg

Jazz in de kerk met Rembrandt Frerichs Trio

Rembrandt (°1977) is een pianist met een breed perspectief. Dankzij het spelen van concerten met onder andere Michael Brecker en Chick Corea in Londen geraakte Rembrandt vertrouwd met de Amerikaanse jazz-traditie. Zijn nieuwsgierigheid en kennis van de muziek uit verschillende werelddelen zorgen ervoor dat zijn muziek continu verder ontwikkeld. Met de manier waarop hij zoekt naar nieuwe muzikale idiomen verlegt hij de grenzen van klassieke, geïmproviseerde en wereldmuziek.

De zomer van 2013 betekende het begin van een nieuw artistiek avontuur: the Contemporary Forte Piano. Rembrandts diepgaande interesse in nieuwe manieren om de piano te laten klinken worden ondersteund door zijn continu onderzoek. Zijn interesse in oude muziek en oosterse instrumenten gelijk de Santur en Qanun brachten hem tot bij de pianoforte. Rembrandt brengt vandaag elementen van de barok en kunstmuziek uit het Midden-Oosten samen in zijn geïmproviseerde sets tijdens samenwerkingen met Perzische musici als Kayhan Kalhor en Hossein Alizadeh. 

Tijdens dit concert leert U de pianoforte op een andere manier kennen. Laat U inspireren door de symbiose van klassiek, jazz en wereldmuziek die het Rembrandt Frerichs Trio op U loslaat.

Tickets online bestellen

  • Datum: 16 december 2018
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug