Evenementen

UITGESTELD: Peter Beets met Chopin meets The Blues

Naar aanleiding van de besluitvorming van de Rijksoverheid inzake COVID-19 is het concert van Peter Beets voorlopig uitgesteld

25 april 2020
Maene-Ypma Piano's Alkmaar

UITGESTELD: Peter Beets met Chopin meets The Blues

Peter Beets wordt tot een van de beste pianisten van Nederland gerekend. Zijn techniek kent geen beperkingen en in de hoogste tempo’s weet hij harmonische vondsten te ontwikkelen. Door zijn creatieve spel weet Peter elk stuk interessant te maken. Zodra hij een solo krijgt, klaart de lucht op. Hij heeft het spel van een zondagskind: virtuoos, luchtig en met een perfect gevoel voor swing.

Zijn discografie beslaat inmiddels meer dan vijftig albums, zowel onder eigen en als sideman. Vandaag wendt hij zich - met contrabassist -  tot Chopin. De diepte en zwaarte van Chopin’s composities combineren met het frisse en lichte van swingende blues is een belangwekkend experiment. Als experimentleider toverde Peter al eerder verschillende nocturnes, preludes en mazurka's tot swingende blues. Chopin’s serieusheid wordt hierdoor overschaduwd door een gezonde dosis lichtzinnigheid. Nu wijdt hij de volledige middag aan Chopin en zal hij het geheel vermakelijk aan elkaar praten en toelichten.

Enkele quotes van zijn optredens:
"Straight ahead excellence. A world class jazz act." - Down Beat
"Outstanding compositions. Fantastic timing. Brilliant." - Jazz Review

Wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Terug