Evenementen

NIEUWE DATUM - Liebrecht Vanbeckevoort samen met strijkersensembe Ataneres in 'Chordofoon'

24 mei 2020
Piano's Maene Ruiselede

NIEUWE DATUM - Liebrecht Vanbeckevoort samen met strijkersensembe Ataneres in 'Chordofoon'

Chordofoon is een uniek samenwerkingsinitiatief tussen het Ataneres Ensemble en Belgische toppianist Liebrecht Vanbeckevoort. De pianopartij wordt door die laatste op een revolutionair nieuw instrument vertolkt: onze internationaal befaamde Chris Maene rechtsnarige concertvleugel. Naast het gegeven van de rechtsnarig parallel gespannen snaren, onderscheidt dit instrument zich met
afgebakende verschillen in registers. Dit geeft bijzondere mogelijkheden om
met klankkleuren te experimenteren. De uitzonderlijke transparantie van deze
verschillende klankregisters versmelt bovendien volmaakt met het unieke timbre van een klassiek strijkorkest. Oordeel gerust zelf!

Het Ataneres Ensemble is een strijkorkest bestaande uit vijftien veelbelovende, professionele muzikanten. Naast het gevestigde strijkersrepertoire, richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen.
Het orkest staat onder de artistieke leiding van concertmeester Wim Spaepen en werkt geregeld samen met bekende solisten, dirigenten en koren. De uitgebreide orkest- en kamermuziekervaring van de muzikanten resulteert steevast in muzikaal genot van de bovenste plank.

PROGRAMMA

ATANERES ENSEMBLE CHORDOFOON

Concerto no. 1 - J.S.Bach
Divertimento in D - W.A.Mozart

Intermezzo - F. Schreker
Ayse en Danse - K. Karayev
Rhapsody in Blue -  G. Gershwin arr. L. Sauter

 Tickets online bestellen

  • Datum: 24 mei 2020
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug