Evenementen

pianorecital Marie François - niet te missen !

14 juni 2020
Piano's Maene Ruiselede

pianorecital Marie François - niet te missen !

Marie François was in België reeds te horen in verschillende culturele centra, en verzorgde eveneens concerten in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Italië, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In september 2018 voerde ze meermaals het pianoconcerto van Edvard Grieg uit in Oekraïne, samen met het staatsorkest van Lviv, onder leiding van Herman Engels.

 Ze trad op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, de Koningin Elisabeth zaal in Antwerpen, tijdens het B-Classic Festival, het international pianofestival in Miami, het Kamermuziekfestival in Schiermonnikoog en het Aurora Festival in Zweden. 

 Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd van 2016, editie piano, maakte ze deel uit van de DeZes/Les Six, de jongerenjury voor Canvas en Klara. Daarnaast schrijft ze ook geregeld opiniestukken in verschillende kranten.

 Op vijfjarige leeftijd begon François met het spelen van de piano. Ze behaalde haar bachelorsdiploma met Summa Cum Laude aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze les volgde bij Joop Celis. Ook haar masterstudie rondde ze Summa Cum Laude af, met Alan Weiss als hoofddocent. Vorig jaar sloot ze haar postgraduaat studie af bij Polina Leschenko. Dit jaar vervolmaakt ze zich bij Eliso Virsaladze in Scuola di Musica di Fiesole, Italië.

 Hiernaast volgde ze masterclasses bij Elisabeth Leonskaja, Jan Wijn, Alexander Melnikov, Yoheved Kaplinsky, Anton Nell, Alexander Moutouzkine, Peter Donohoe. Ze nam deel aan de Academia Chigiana in Siena, Italië, gedurende drie zomers bij Lilya Zilberstein en kreeg verder ook les van de concertpianist Sergio Tiempo.

 Midden april 2019 verscheen haar debuut album, Eclectic/Being me, bij het Nederlandse label, Challenge Records International.

Marie brengt voor ons een gevarieerd programma van onder andere Beethoven, Schumann, Gershwin, Chopin, Liszt, Prokofiev en anderen. Niet te missen ! 

Tickets online bestellen

  • Datum: 14 juni 2020
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug