Evenementen

Piano's Maene presenteert: Marie François!

Recital

1 december 2019
Piano's Maene Limburg

Piano's Maene presenteert: Marie François!

"Plezier in het spelen. Durf in de uitvoering. Ongegeneerd in het technische aspect. Zo kan ik mijn visie op muziek samenvatten. Maar vooral wil ik veel voor mensen spelen, op een podium. Want daarover gaat het: een publiek beroeren, ontroeren, vervoeren." - Marie François.

De jonge pianiste Marie François begon op vijfjarige leeftijd met piano spelen. Ze studeerde eerst bij Joop Celis aan het conservatorium van Maastricht en rondde daarna haar masterstudie Summa Cum Laude af, met Alan Weiss als hoofddocent. Vorig jaar sloot ze haar postgraduaat studie af bij Polina Leschenko. François vervolmaakt zich nu in Fiesole bij Eliso Virsaladze.

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd van 2016, editie piano, maakte ze deel uit van ‘De Zes/Les Six’, de jongerenjury voor Canvas en Klara. Daarnaast schrijft ze ook geregeld opiniestukken in verschillende kranten.

François volgde verder masterclasses bij o.a. Elisabeth Leonskaja, Jan Wijn, Alexander Melnikov en Yoheved Kaplinsky. Ze nam deel aan de Academia Chigiana in Siena, Italië, gedurende drie zomers bij Lilya Zilberstein en krijgt verder ook les van de concertpianist Sergio Tiempo.

Op 18 april 2019 verscheen haar debuutalbum bij het Nederlands label Challenge Records.  Het pianospel van Marie François valt op door een bijzondere mix tussen lyriek en warmte.  Grijp zeker uw kans om deze jonge pianiste aan het werk te horen bij u in de buurt.

Programma: binnenkort beschikbaar.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Terug