Evenementen

Topmuzikanten Işıl Bengi (piano) en Paul Heyman (cello) brengen een recital met Belgische romantische werken

Voorstelling van hun nieuwe CD, opgenomen op de Chris Maene Straight Strung Grand !

13 oktober 2019
Piano's Maene Ruiselede

Topmuzikanten Işıl Bengi (piano) en Paul Heyman (cello) brengen een recital met Belgische romantische werken

De Turks-Belgische pianiste Işıl Bengi is kind aan huis bij Piano's Maene. Ze is een grote fan van onze Chris Maene Straight Strung Instruments en nam recent een CD op met de getalenteerde Belgische cellist Paul Heyman. 

Zij omschrijven hun programma als volgt: 

"Iets waar niet veel mensen zich bewust van zijn is dat de Belgische romantische school van componisten een echte identiteit en specifieke sound heeft, die anders is dan bijvoorbeeld de Franse romantische school van Fauré en Saint-Saëns.
Dit is vooral herkenbaar in het gebruik van de specifieke harmoniën, maar ook elementen in de melodische lijnen en ritmische figuren.

Naast het tonen van deze Belgische romantische school aan het publiek, is het de bedoeling het repertoire voor cello en piano wat uit te breiden :

Franck’s vioolsonate wordt al algemeen aanvaard als sonate voor cello en piano.
Maar daarnaast heb je ook de bekende Elégie en sonate van Vieuxtemps, die over het algemeen enkel uitgevoerd worden op altviool, maar waarvan Vieuxtemps zelf een versie uitgebracht heeft voor cello en piano.

Naast Ysayë’s ‘Rêve d’enfant’, die origineel voor viool en piano geschreven werd, is het grootste werk op het programma Lekeu’s sonate in Sol Groot. Deze sonate werd ook origineel geschreven voor viool en piano, maar werkt ook fantastisch op cello, en is zo een groots werk om het repertoire uit te breiden."

Iedereen welkom!

Tickets online bestellen

  • Datum: 13 oktober 2019
  • Tijd: 11:00
  • Prijs: € 15
Terug