Evenementen

Uit de Excellentconcerten: Kaat Schraepen (altviool) en Peter Caelen (piano) brengen Brahms en Bloch

Kamermuziek

17 mei 2020
Piano's Maene Limburg

Uit de Excellentconcerten: Kaat Schraepen (altviool) en Peter Caelen (piano) brengen Brahms en Bloch

Ze is jong en heeft een missie: de altviool als solo-instrument op de kaart zetten. De negentienjarige Belgische Kaat Schraepen voelde zich als kind meteen aangetrokken tot de diepe, warme klanken van de altviool. Inmiddels mag ze zich al rekenen tot één van de meest in het oog springende talenten.

Ze won talloze prijzen, waaronder een eerste prijs van het Concours Européen pour Jeunes Solistes in Luxemburg, een eerste prijs van de International Competition “Salzburg” Grand Prize Virtuoso 2017 en de derde prijs van de  3. Rising Stars Grand Prix 2018 International Music Competition in Berlijn.

Enkele hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren optredens tijdens het Aurora Festival (Zweden), het Asiagofestival (Italië) en concerten in het Mozarteum in Salzburg en het Mendelssohnhaus te Leipzig. Als kamermusicus werkte ze met musici als Nino Gvetadze, Daniël Rowland, Maja Bogdanovic en Ilya Grubert.

Pianist Peter Caelen gaf concerten in heel Europa en China op podia als het Concertgebouw in Amsterdam, Beijing Concert Hall, Daning Theatre in Shanghai, Holywell Music Room in Oxford, de Grote Zaal van het Koninklijk Conservatorium en Concerts de Midi in Brussel, de Saarbrücker Kammerkonzerte en Sellosali in Espoo.
Daarnaast was hij te gast op festivals als de Klevischer Klaviersommer, de Mendelssohn-Tage, het Kamarihelmi Festival, het Alba Music Festival en het Euro Chamber Music Festival Gdansk.
Als solist trad hij op met verschillende orkesten en als kamermusicus werkte hij met tal van musici, waaronder de violisten Simone Lamsma en Esther Yoo en de Atrium en Carducci Strijkkwartetten. Peter Caelen was finalist van het Internationale Johannes Brahms Wettbewerb en was te beluisteren op radiozenders als Radio Vier, KLARA en Musiq'3.

 

Programma:

Johannes Brahms - Sonate voor altviool en piano in Es majeur, Op.120 No.2

Ernest Bloch - Suite 1919 voor altviool en piano


U kunt kaarten per e-mail op  info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838. Voor losse kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten zijn inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Parkeren vrij.

Terug