Evenementen

Uit de Excellentconcerten: Peter Caelen (piano) speelt Brahms, Haydn, Beethoven en Schubert

Solo recital

1 maart 2020
Piano's Maene Limburg

Uit de Excellentconcerten: Peter Caelen (piano) speelt Brahms, Haydn, Beethoven en Schubert

Pianist Peter Caelen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij Frans van Beveren, Joop Celis en Willem Brons. Hij vervolgde zijn studie bij Peter Feuchtwanger in Londen en Thomas Duis in Saarbrücken. Daarnaast volgde hij masterclasses bij musici als Peter Donohoe, Lazar Berman, Eugen Indjic, Piotr Paleczny en Jan Michiels.

Peter Caelen geeft concerten in heel Europa en China op gerenommeerde podia als het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Beijing Concert Hall, Daning Theatre in Shanghai, Qingdao Grand Theatre Concert Hall, Holywell Music Room in Oxford, de Grote Zaal van het Koninklijk Conservatorium en Concerts de Midi in Brussel, de Saarbrücker Kammerkonzerte, de Rhein Mosel Halle in Koblenz en Sellosali in Espoo. Daarnaast is hij te gast op festivals als de Klevischer Klaviersommer, de Mendelssohn-Tage, het Kamarihelmi Festival, het International Festival Summer in Old Ljubljana Town, het Alba Music Festival en het Euro Chamber Music Festival Gdansk. Als solist trad hij op met verschillende orkesten en als kamermusicus werkt hij met tal van musici, waaronder de violisten Simone Lamsma, Esther Yoo en Hans van Kerckhoven, cellist Olsi Leka, bariton Benno Schollum, de Atrium en Carducci Strijkkwartetten, leden van het Belgian National Orchestra, het Concertgebouworkest en het Symphonieorchester des Bayrischen Rundfunks en de blazers van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

Caelen won een eerste prijs van het Prinses Christina Concours in Den Bosch en was finalist van het Internationale Johannes Brahms Wettbewerb in Pörtschach (Oostenrijk). Tijdens de World Music Competition Ibla Grand Prize in Italië werd hij onderscheiden met een diploma. Muziek Centrum Frits Philips in Eindhoven presenteerde hem in 2005 als 'Zuiderlicht'. Hierdoor werd hij in de gelegenheid gesteld zijn eigen concertserie samen te stellen.
Peter Caelen was te beluisteren op zowel Nederlandse als buitenlandse radio- en tv-zenders, waaronder Radio Vier, Musiq'3, KLARA en SWR. Er verschenen meerdere solo cd's evenals een cd met cellist Olsi Leka. Caelen gaf masterclasses in Engeland, Finland en België. Ook is hij jurylid bij concoursen in binnen- en buitenland (o.a. Belfius Classics).

Peter Caelen is leider van de Excellent Concerten in het Ursulinenconvent in Eijsden en de Paterskerk in Rekem (België). Daarnaast is hij artistiek leider van Stichting Muziek Klassiek Gulpen.

U kunt tickets per e-mail op  info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838.

Op het programma staan volgende werken:

Johannes Brahms (1833-1897)

  • Intermezzo in Es opus 117 nr. 1
  • Intermezzo in a opus 118 nr.1
  • Intermezzo in A opus 118 nr. 2
  • Capriccio in g opus 116 nr. 3

Joseph Haydn (1732-1809)

  • Sonate in C Hob. XVI:48

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

  • Rondo alla ingharese quasi un capriccio in G opus 129 'Die Wut über den verlorenen Groschen'

Franz Schubert (1797-1828)

  • Drei Klavierstücke D. 946

Terug