Evenementen

Uit de Excellentconcerten: Violist Piotr Jasiurkowski (viool) en Peter Caelen (piano) bundelen de krachten voor Beethovens Kreutzer sonate!

Kamermuziek

8 december 2019
Piano's Maene Limburg

Uit de Excellentconcerten: Violist Piotr Jasiurkowski (viool) en Peter Caelen (piano) bundelen de krachten voor Beethovens Kreutzer sonate!

De in Lubin (Polen) geboren violist Piotr Jasiurkowski werd kort na het behalen van zijn Master summa cum laude in 2011 aangesteld als viooldocent aan het Maastrichts conservatorium. Hij won prijzen bij verschillende internationale concoursen en trad op met orkesten als de Sinfonia Varsovia,  het Deutsches Symphonieorchester Berlin en het Estonian National Symphony Orchestra.
Verder speelde hij recitals in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam en het Seoul Arts Center. In 2015 werd hij in de categorie cultuur uitgeroepen tot Poolse persoonlijkheid van het jaar in Nederland.

Pianist Peter Caelen gaf concerten in heel Europa en China op podia als het Concertgebouw in Amsterdam, Beijing Concert Hall, Daning Theatre in Shanghai, de Grote Zaal van het Koninklijk Conservatorium en Concerts de Midi in Brussel en de Saarbrücker Kammerkonzerte. Daarnaast was hij te gast op festivals als de Klevischer Klaviersommer, het Kamarihelmi Festival, het Alba Music Festival en het Euro Chamber Music Festival Gdansk.
Als kamermusicus werkte hij met tal van musici, waaronder de violisten Simone Lamsma en Esther Yoo en de Atrium en Carducci Strijkkwartetten. Peter Caelen was finalist van het Internationale Johannes Brahms Wettbewerb en was te beluisteren op radiozenders als Radio Vier, KLARA en Musiq'3.

 

Programma:

Ludwig van Beethoven

  • Sonata nr. 1 in D major, op.12 no.1
  • Sonata nr. 9 in A major, "Kreutzer, op.47

U kunt kaarten per e-mail op  info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren via 0031(0)43 408 5838.

Terug