Evenementen

UITVERKOCHT - 4 handen op 1 piano: toppianisten Henry Kramer en Vitaly Pisarenko slaan de handen in elkaar!

17 maart 2019
Piano's Maene Ruiselede

UITVERKOCHT - 4 handen op 1 piano: toppianisten Henry Kramer en Vitaly Pisarenko slaan de handen in elkaar!

4 handen op 1 piano, dat kan alleen maar hemels klinken! Zeker wanneer het de handen zijn van toppianisten Henry Kramer en Vitaly Pisarenko! Deze 2 toppianisten slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar en brengen ons een onvergetelijk programma om duimen en vingers aan af te likken. Iedereen welkom!

Henry Kramer studeerde aan de Juilliard School (New York) en aan de Yale School of Music (New Haven), waar hij nu doctoreert. Kramer heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder in 2014 de Astral Artists National Auditions en in 2015 de William Petschek Recital Debut Award van de Juilliard School. Hij was finalist van de Honens International Piano Competition, waar hij ook de Raeburn Prize kreeg.

In 2016 werd Kramer tweede laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij werkte reeds samen met orkesten als het Nationaal Orkest van België, het Brussels Philharmonic, het Calgary Philharmonic, het Shanghai Philharmonic,het Bilkent Symphony Orchestra, het Portland Symphony Orchestra en het Orchestre Métropolitain de Montréal, en met dirigenten als Marin Alsop, Yan Pascal Tortelier en Stéphane Dénève.

De pianist heeft opgetreden in prestigieuze zalen zoals het Portland Piano International, de National Chopin Foundation in Miami, Carnegie Hall in New York en het Concertgebouw in Amsterdam.

De Russische pianist Vitaly Pisarenko werd op 12 april 2008 uitgeroepen tot Eerste Prijswinnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Zijn drukke tournee voert hem  tot 2013 over de hele wereld.Op 6-jarige leeftijd trad Vitaly voor het eerst op voor publiek. Na zijn eerste muziekopleiding aan de muziekscholen van Kiev en Kharkov begon hij in 2005 een studie aan het Staatsconservatorium van Moskou, waar hij les kreeg van professor Yuri Slesarev. Tegelijkertijd begon hij aan een postacademische opleiding aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts bij Aquiles Delle Vigne.Vitaly heeft recitals gegeven en is als solist opgetreden met orkesten in Oekraïne, Rusland, Italië, Macedonië, Oostenrijk en Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Polen, Zwitserland, Engeland, Litouwen, Indonesië, China, Mexico en de Verenigde Staten.

In 2014 keerde hij terug naar België voor de uitgebreide tournée van het concerttheater "De Biecht van Liszt" met een acteur Warre Borgmans. Voor dit concerttheater was hij ook in de concertzaal van Piano's Maene te gast. In 2015 voerde Vitaly recitals uit in Wigmore Hall en St. James Piccadilly in Londen, gevolgd door concerten in Polen, Italië, Duitsland, Mexico, Zuid-Afrika, Frankrijk en Cyprus.

 Hoogtepunten van zijn prestaties in het seizoen 2016-2017 zijn recitals en concerten met orkesten in Israël, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland en Bulgarije. 

Het programma :

  • Franz Schubert - Fantasy F Minor Op 103 D 940  voor 4 handen
  • Samuel Barber - Souvenirs, 1952. Suite for piano, 4 handen, Op. 28
  • Georges Bizet - Jeux d'enfants ('Children's Games'), Op. 22

Terug