Winkelwagen

Boston GP215 PE Vleugelpiano Zwart Hoogglans

Boston GP215 PE Vleugelpiano Zwart Hoogglans

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 42.921
Levertermijn: Op aanvraag

Gratis leveringGratis stembeurt5 jaar garantieGratis zitbankSteinway Promise

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Vleugelpiano
Hoogte:102 cm
Breedte:155 cm
Lengte:215 cm
Gewicht:404 kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

Met een lengte van 215cm is dit het grootste model in het Boston gamma. Met de gepatenteerde ‘Octagrip’ stembalk en de kast in mahonie en esdoorn, geeft deze vleugel ontzettend veel muzikale voldoening. Ideaal voor de particuliere pianist en voor muziekinstellingen.

Alle Boston vleugelpiano’s hebben een “duplex scaling” – een van de meest markante uitvindingen door Steinway & Sons – die een volle, evenwichtige en vooral een duurzame klankprojectie oplevert. Het duplex systeem, verbonden aan het metalen frame, genereert een scala aan rijke boventonen en – harmonische diversiteit.

Om de hoogste standaardkwaliteit te bereiken wordt uitsluitend hoogwaardige “Sitka” fijnsparrenhout gebruikt om de zangbodem te vervaardigen. De selectie houdt in dat het hout rechtlijnige nerven vertoont en dat zoveel mogelijk winterringen per centimeter zichtbaar zijn. Gebaseerd op het Steinway patent van 1936, is de Boston zangbodem ook taps gevormd (dikker in het midden en geleidelijk dunner naar de kast toe) waardoor de vibraties zich veel vrijer ontwikkelen en zodoende een vollere klank produceren.

Bovendien is de behuizing van alle Boston vleugelmodellen vergroot met een bredere ‘staart’, waardoor de oppervlakte van de zangbodem significant ruimer wordt en waardoor de bassnaren langer zijn. Het volumerendement van bvb een Boston 178 komt zo overeen met een standaard vleugellengte van 188 cm.

Een reeks van Steinway patenten en – ontwerpen zijn geïntegreerd in de constructie van een Boston. In 2009 werd de kwaliteit nog verbeterd in de Boston Performed Edition. Twee heel belangrijke innovaties werden aan het Boston concept toegevoegd: De buiten- en binnenkast dragen de genetische vingerprint van de Steinway & Sons. Terwijl de buitenkast verschillende lagen mahonie heeft, wordt er enkel esdoornhout gebruikt voor de binnenkast. De totale behuizing is daardoor niet enkel stabieler, maar genereert tegelijkertijd een mooiere en aangename toon, de fundamentele basisdoelstelling van Steinway & Sons. Verder is de Boston piano voorzien van een ‘Octagrip’ - stembalk, door de ingenieurs ontworpen en gebaseerd op de stembalk van een Steinway, het zogenaamde ‘Hexagrip’ concept. Dit kenmerk is enkel op een Boston piano te vinden.