Winkelwagen

Doutreligne Master D132 PE Piano Zwart Hoogglans

Doutreligne Master D132 PE Piano Zwart Hoogglans

Kopen Huurkopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 10.990
Catalogusprijs € 12.211
Levertermijn: Op aanvraag

Huurkopen:
€ 244,22 per maand
Meer informatie over onze huurkoopformule

Ons advies

Deze topkwaliteit buffetpiano van 132 cm hoog levert kwaliteit in materialen en klank die in deze prijsklasse zijn gelijke niet kent.

Gratis leveringGratis stembeurt5 jaar garantieGratis zitbank

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Buffetpiano
Hoogte:132 cm
Breedte:151 cm
Diepte:69 cm
Gewicht:270
Afwerking:Zwart Hoogglans

Het beste wat Doutreligne te bieden heeft! In deze instrumenten zijn een aantal upgrades en verfijningen verwerkt waardoor ze zowel op vlak van klank als toucher kwalitatief nog meer te bieden hebben. De Masterreeks blinkt uit door een sublieme controle van de mechaniek en onbegrensde dynamische mogelijkheden. De klank is nog geraffineerder en laat een uiterst breed scala aan expressiemogelijkheden toe. De zangbodem bestaat uit extra streng geselecteerd massief sparrenhout van het kwaliteitsmerk Strunz. Gecombineerd met hamerkoppen van het Duitse topmerk Renner onstaat er op die manier een superieure klank met een ongekende zuiverheid en diepte. De Renner actiemechaniek en het pianoklavier van het merk Kluge zorgen voor een sublieme controle en de onbegrensde dynamische mogelijkheden waar elke pianist naar op zoek is.

Klank

De Doutreligne instrumenten worden gekenmerkt door een warme klank in de basregisters, gecombineerd met een sprankelende helderheid in de hogere octaven. Deze typisch Europese klankkleur maakt de piano’s uitermate geschikt voor een brede waaier aan muziekstijlen. Het karakter van de instrumenten wordt zorgvuldig afgeregeld en geïntoneerd door toptechnici die intern opgeleid worden bij Piano’s Maene. Op die manier geven we de instrumenten een unieke muzikaliteit mee die bouwt op ruim 80 jaar vakkennis en expertise. Elk instrument wordt onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole en mag het atelier in Ruiselede pas verlaten als we ervan overtuigd zijn dat de klank perfect is.

Zangbodem

De zangbodem of het klankbord, ook wel de ziel van de piano genoemd, zet de trillingen van de snaren om in een unieke pianoklank. De Doutreligne zangbodems bestaan uit streng selecteerd massief sparrenhout met fijne rechte nerven, geproduceerd door het Duitse kwaliteitsmerk Strunz. Elke zangbodem wordt zorgvuldig ‘getapered’ waardoor deze meer vrijheid heeft om te vibreren. Dit zorgt voor een optimale klank en een krachtige sustain.

Hamerkoppen

De hamerkoppen van het topmerk Abel bestaan uit esdoornhout (buffetpiano’s) en mahoniehout (vleugelpiano’s). Dit zijn zeer lichte, responsieve houtsoorten die zorgen voor een aangenaam toucher en een ongekende zuiverheid. Alle hamerkoppen zijn uitgerust met een dubbele viltlaag. Dit zorgt ervoor dat de vorm van de hamerkoppen beter behouden wordt en dat het vilt beter bestand is tegen de jarenlange impact van de snaren. De Masterreeks is uitgerust met de superieure hamerkoppen van Renner.

Snaren

In een piano zitten ca. 220 snaren en elke snaar staat gemiddeld onder een spanning van 70 tot 80 kilogramkracht. Voor de besnaring is gekozen voor de beste kwaliteit, nl. de Duitse staalbesnaring van Röslau. De instrumenten zijn voorzien van een duplex scale, waardoor het bovenste en het onderste deel van de snaar met het zingende deel ervan gaan meetrillen. Dit zorgt voor een vollere toon en een rijkere klank.

Verticaal gelamineerde bruggen

Alle Doutreligne instrumenten beschikken over bruggen bestaande uit meerdere lagen esdoornhout. Het gebruik van verticaal gelamineerde bruggen (gepatenteerd door Steinway & Sons in 1880) zorgt ervoor dat de energie die ontstaat door het vibreren van de snaren op een meer efficiënte manier naar de zangbodem wordt overgebracht. Dit draagt op zijn beurt bij tot nog meer zuiverheid in de klank.

Meubeldesign

Het meubelontwerp is volledig in handen van onze grafische specialist, die opgeleid werd in het Maene atelier en al heel veel expertise heeft opgedaan bij het ontwerpen van replica’s van historische instrumenten en recent nog bij het ontwerp van de rechtsnarige Chris Maene concertvleugels. Met de keuze voor een stijlvol en strak design onderscheiden de instrumenten zich van de typische, meer traditionele vormgeving die u terugvindt bij andere pianomerken. Dit maakt het ontwerp van de piano’s geschikt voor zowel alledaagse als moderne interieurs. De extra brede lessenaar zorgt ervoor dat nog meer partituren netjes naast elkaar op één rij kunnen worden geplaatst.