Winkelwagen

Kawai GX2 ATX2 PE Vleugelpiano Zwart Hoogglans

Kawai GX2 ATX2 PE Vleugelpiano Zwart Hoogglans

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 29.596
Catalogusprijs € 32.884
Levertermijn: Uitverkocht

Gratis levering5 jaar garantieGratis zitbank

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Stil-akoestische piano
Hoogte:102 cm
Breedte:152 cm
Lengte:180 cm
Gewicht:324 kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

De Kawai GX2 ATX2 PE is de stilakoestische variant van de Kawai GX2 PE.

De AnytimeX2 modellen beschikken over een keuze aan akoestische pianoklanken die ideaal geschikt zijn voor het spelen van de meest uiteenlopende muziekstijlen. Behalve de vleugelsounds vindt men nu ook de klank van een traditionele piano in de nieuwe modellen (behalve K-15 ATX2-p).
Harmonic Imaging XL heet de nieuwste piano klankopwekking, die in de nieuwe AnytimeX2 en AnyTimeX2-f te vinden is. De Virtual Technician functie vervult de rol van de pianotechnieker in de AnytimeX2 en AnyTimeX2-f modellen digitaal. Je vindt instellingen voor virtuele intonatie, snaren- en/of demperresonantie, curven van de aanslagdynamiek, stemming etc. Je kunt zelfs de toonhoogte en het volume van afzonderlijke tonen veranderen.

Dag en nacht

Het neerkomen van de hamers op de snaren veroorzaakt een vibratie bij de snaren en de resonantiebodem. Zo kan de warme, natuurlijke en onverwisselbare klank van een akoestische piano zich ontplooien. 
Op een excellente piano spelen pianisten met spontaniteit en hartstocht. Deze enthousiaste uitdrukkingsvorm is echter niet altijd welkom. Er zijn altijd weer situaties en omgevingen waar het pianospel als storend wordt ondervonden. Wanneer bijv. kinderen toonladders oefenen, terwijl andere familieleden rustig TV willen kijken. Zelfs het spelen van een rustig Prélude van Chopin kan - na kortere of langere tijd - de buren storen. 
De AnyTimeX2 modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische gedeelte van het klavier en een hoogwaardige digitaalpiano techniek uitgerust. Deze opties maken het voor de pianist mogelijk om steeds het speelgevoel van een traditionele piano te genieten en door het gebruik van een koptelefoon niemand te storen. Uitstekend speelgevoel en digitale flexibiliteit: 
De nieuwe AnyTimeX2 Hybrid piano's van KAWAI.

De GX-2 heeft de afmetingen van de wereldwijd meest gevraagde vleugelgrootte voor iedere huiskamer, studio en voor het gebruik in scholen of kleine concertzalen. Hij biedt een uitstekende klankdiepte en resonantie.

Het nieuwe design van de GX-vleugels overtreft alle verwachtingen. Modernste technologie werd met traditionele ambachtskunst verenigd. De kennis en de jarenlange ervaring werden van generatie op generatie doorgegeven en definiëren zo de filosofie van de Japanse vleugelbouw. Het resultaat is een nieuwe lichtheid in de aanslag, die in het bijzonder door de beste pianisten gewaardeerd wordt, en een volle, levendige en zeer expressieve klank, die de creatieve passie van iedere musicus inspireert. Een nieuw tijdperk in de vleugelbouw is begonnen.

De nieuwe GX-serie beschikt over de expressieve aanslag van een concertvleugel en heeft een zo hoge mate aan cultuur dat alleen de top van de concertpianisten in het genot hiervan komt.

Om dit ambitieuze doel te bereiken, werd het hele klavier duidelijk verlengd, hetgeen tot een uitgebalanceerd speelgewicht tussen de witte en zwarte toetsen leidt. Door deze balans heeft de pianist meer expressiemogelijkheden en wordt de speelwijze nog preciezer.

Bovendien wordt in de GX-serie het verder ontwikkelde Millennium III mechaniek gebruikt, dat o.a. uit een combinatie van ABS-harts en carbonvezels bestaat, en zo voor een zeer precies speelgevoel zorgt. Deze ABS-carbon verbinding is zowel zeer stevig als ook extreem licht, bestendig en extreem precies. Daarom wordt deze materiaalverbinding ook in de luchtvaart toegepast. ABS-carbon heeft in ieder opzicht een hogere kwaliteit dan de grondstof hout. Deze evolutie in het mechaniek kan door iedere pianist bij iedere aanslag van een toets worden beleefd, van de eerste t/m de laatste toon.

Om de unieke Kawai-klank te produceren, wordt een grote verscheidenheid aan houtsoorten uiterst nauwkeurig op kwaliteit en karakter onderzocht, voordat dan de beste materialen voor hun respectievelijke opgave worden uitgezocht. Het hout van de zangbodem heeft de grootste invloed op de klank van een vleugel. Daarom worden deze houtsoorten volgens strenge regels en normen door de meest ervaren handwerkers geselecteerd om zowel volle, diepe bastonen als ook briljante, lang doorklinkende tonen in de discant te bereiken. Naast het sparrenhout met zeer fijne jaarringen voor de zangbodem worden ook de harde houtsoorten voor de kam en ribben en de materialen van de binnenste kast met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd. Eigenschappen van verschillende harde houtsoorten worden gecombineerd en in hybride bouwwijze met elkaar verlijmd. Deze bouwwijze produceert een breed spectrum aan klanken, ondersteunt de warmte van de lage tonen en laat de tonen in de discant stralen.

Naast het daardoor bereikte vollere en meer ruimtelijke klankbeeld, dat iedere pianist de mogelijkheid tot grotere expressiviteit geeft, werd bovendien nog de totale stabiliteit van de GX-constructie verhoogd. De slotlijst, die vast met de buitenste kast is verbonden, werd verbreed. Hij is met het stemblok door stalen schroeven vast verbonden. Door deze verandering neemt het stemblok de 20 ton trekkracht van de snaren nog beter op en de stemming wordt bovendien verbeterd. Bovendien wordt de stabiliteit van de stemming door sterkere stempennen ondersteund. Door deze verdere ontwikkeling kon iedere afzonderlijke toon worden verbeterd, waardoor de driedimensionale klank van de GX-vleugel zich nog beter kan ontplooien.

Om de pianist de oneindige variatie aan expressieve nuanceringen mogelijk te maken, gebruikt Kawai in de GX-serie uitsluitend Premium vleugelhamers. Deze hamers zijn geconstrueerd van hout dat over bijzondere akoestische eigenschappen beschikt. Het hamervilt bestaat uit kwalitatief zeer hoogwaardige wol van lange haren uit Nieuw-Zeeland en Australië. De Premium vleugelhamers hebben een zacht en zeer fijn oppervlak en zijn van binnen desondanks hard en vast. Bovendien beschikken alle hamers over een ondervilt dat de elasticiteit van de hamerconstructie verhoogt. De bijzondere opbouw van de hamerkop maakt het voor de ervaren pianotechnicus mogelijk om zelfs de meest veeleisende intonaties uit te voeren teneinde het potentieel van de klank te optimaliseren. Zo kan aan iedere GX-vleugel de grote verscheidenheid aan klankkleuren worden ontlokt. Deze bieden iedere pianist de rijke veelzijdigheid aan expressiemogelijkheden die een veeleisende musicus van het instrument verwacht.

Het duplex-scala systeem produceert boventoontrillingen voor het middelste bereik en de discant, hetgeen de totale klank extra diepte en breedte verleent. Om de ultimatieve aanslag te bereiken, dit magische punt waar de pianist en de vleugel met elkaar versmelten, bestaat het oppervlak van de witte en zwarte toetsen van de GX-serie uit Neotex. Dit unieke materiaal, waarvan het oppervlak aanvoelt als ivoor/ebbenhout, absorbeert het zweet van de handen. Door deze bijzondere vlammen van het materiaal wordt de controle over de aanslag verbeterd, ook bij de snelste passages. Op deze wijze helpt Neotex het vermijden van fouten. Een rustgevend gevoel voor iedere pianist.

Het behouden van de klassieke en waardevolle vleugelvorm in verbinding met nieuwe elegante details - dat is het designconcept van de GX-serie. Het uiterlijk van de vleugel, met zijn karakteristieke bochten en de brede lessenaar, belichaamt het traditionele karakter en de fascinerende vorm van een vleugel. De versterkte slotlijst verhoogt niet alleen de structurele stevigheid van de vleugel, maar is tevens kenmerkend voor het uiterlijk. Door Kawai´s hoog ontwikkelde technologieën bij het aanbrengen van de laag polyester en de politoer van het oppervlak krijgt het corpus van de vleugel zijn onverwisselbare, luxe uiterlijk. Maar de echte schoonheid van de vleugel wordt pas bij het openen van de klep zichtbaar. De fascinerende glans van het goudachtig schijnende frame, de excellent ingewerkte houten delen, die de opulente verschijning van de binnenste kast veredelen, en de eenvoudige elegantie van de zwarte stroken vilt worden op imposante wijze door het gouden Kawai signet op de plaat afgerond, dat aangeeft dat we trots zijn op onze ambachtskunst. Dit zijn de kenmerken die de geest en de aanspraak laten zien waarmee de GX-vleugels worden gebouwd.

Bovendien zijn alle vleugels uit de GX-serie met nuttige mechanismen uitgerust. Zo is er een houder voor de verschillende posities van de steunen voor de klep, het „Softfall“ systeem, waardoor de toetsenklep zacht en langzaam sluit en daardoor de handen en het oppervlak van de vleugel tegen ongelukken beschermt.