Winkelwagen

Yamaha Avant Grand N2 PE Digitale Piano Polished Ebony

Yamaha Avant Grand N2 PE Digitale Piano Polished Ebony

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 10.990
Catalogusprijs € 12.929
Levertermijn: Op aanvraag

Ons advies

De piano's uit de Avant Grand serie van Yamaha worden ook wel "hybride" piano's genoemd. "Hybride" betekent hier dat ze eigenschappen van zowel digitale als akoestische piano's hebben. De serie bestaat uit de modellen NU1X, N1X, N2 en N3X. Dit laatste model heeft het meubel van een vleugelpiano. De drie eerste hebben een meubel van een rechte piano. Eén van de voornaamste eigenschappen is dat deze in wezen digitale piano's zijn uitgerust met een écht klaviermechaniek, een mechaniek dus zoals je dit in de akoestische piano's van Yamaha terugvindt.x

Gratis levering5 jaar garantieMaene Digital AcademyMaene Acoustic Bonus

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Digitale buffetpiano
Hoogte:100,9 cm
Breedte:147,1 cm
Diepte:53,1 cm
Gewicht:142 Kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

Speciale vleugelmechaniek

De genuanceerde aanslag en reactie van de vleugel zijn een essentiële maatstaf voor pianokwaliteit. De Yamaha Avant Grand biedt de pianist een speciaal ontwikkeld vleugelmechaniek dat over dezelfde configuratie beschikt als het mechaniek van een echte vleugel. De hamers slaan van onderen tegen de 'snaren' waardoor nauwgezette aanpassing van de gewichtsverdeling van de hamers mogelijk is en van de beweging van de hamers zelf, voor een soepelere aanslag bij het spelen. Naast de hamersensors, beschikt de Yamaha Avant Grand over contactloze toetssensors, die geen enkele invloed op de beweging van de toetsen hebben. Deze registreren de exacte aanslag van de pianist op het toetsenbord, evenals de timing en andere delicate nuances die belangrijk zijn voor muzikale expressie. Deze combinatie zorgt voor een indrukwekkende gevoeligheid voor het hele aanslagbereik, van pianissimo tot fortissimo, en de mogelijkheid om zelfs de snelste trillers van de pianist transparant weer te geven.

Ruimtelijke akoestische sampling, ruimtelijk akoestisch luidsprekersysteem

Met de introductie van de Avant Grand, heeft Yamaha een revolutie op gang gebracht in de benadering van het samplen en weergeven van noten van een daadwerkelijke akoestische vleugel. Door de zangbodem niet gewoon als klankbron te benaderen, maar als draagvlak, namen we samples op vier posities, waardoor we optimale midden- en achterposities aan het traditionele links en rechts toe konden voegen. Als geluidsbron hebben we zorgvuldig het allerbeste afzonderlijke instrument uit onze CFIIIS-concertvleugels voor het samplen geselecteerd. Het eindresultaat van deze inspanningen is dat de instrumenten van de Yamaha Avant Grand-serie het oorspronkelijke geluid van een uitmuntende vleugel tot in de perfectie benadert. Verder is het luidsprekersysteem van de Yamaha Avant Grand zo ontworpen dat het geluid het best te beluisteren is vanuit de speelpositie. Een drieweg luidsprekersysteem met woofer en luidsprekers voor het midden en hoog reproduceren de rijke natuurlijke resonantie van de zangbodem nauwgezet. Bovendien beschikt elk van de laag-, midden- en hoogfrequentiebanden over een eigen versterker om interferentie tussen de frequentiebanden te voorkomen. Deze innovatieve configuratie zorgt dat het buitengewone geluidssysteem van het instrument de nuances van elke afzonderlijke noot kan reproduceren. Voor een zelfs nog betere geluidsprecisie is de luidsprekeropstelling geoptimaliseerd voor de grootte van de instrumenten.

Een emotionele response

Als u een akoestische piano bespeelt, resoneert het hele instrument. U voelt dit onbewust, via uw voeten op de pedalen en via uw vingers op het toetsenbord. Het is deze subtiele fysieke sensatie die door Yamaha's Tactile Repons System (TRS; tactiele aanspreekbaarheidssysteem) wordt gereproduceerd. Deze digitale technologie brengt de natuurlijke trillingen over die door een vleugel worden voortgebracht, wat de emotionele energie tussen u en het instrument verenigt. Zelfs als u een hoofdtelefoon op hebt, kunt u TRS gebruiken om het realisme van de speelbeleving te vergroten.