Winkelwagen

Yamaha C3X Enspire Pro Zelfspelende Vleugelpiano Zwart Hoogglans 

Yamaha C3X Enspire Pro Zelfspelende Vleugelpiano Zwart Hoogglans 

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 55.415
Catalogusprijs € 61.572
Levertermijn: Op aanvraag

Gratis leveringGratis stembeurt5 jaar garantieGratis zitbank

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Zelfspelende piano
Hoogte:101 cm
Breedte:149 cm
Lengte:186 cm
Gewicht:320 kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

De Yamaha C3X ENSPIRE PRO is een akoestische vleugelpiano, uitgerust met een piano player systeem; meerbepaald het Disklavier Enspire systeem van Yamaha.

Disklavier ENSPIRE combineert het traditionele vakmanschap van Yamaha met innovatieve technologie om een uniek instrument te creëren: de perfecte entertainment piano die het mogelijk maakt elke uitvoering op te nemen en terug af te spelen met aandacht voor elk detail. 

De belangrijkste kenmerken van de Disklavier Enspire.

  1. Vernieuwd gestroomlijnd design: de grote controlebox van vorige Disklavier modellen werd vervangen door een veel kleinere.
  2. WiFi Internet toegang: via een WPS WiFi adapter.
  3. Intuïtieve nieuwe gebruikersinterface: de disklavier ENSPIRE kan bediend worden via PC, Mac, smartphone of tablet.
  4. 500 ingebouwde nummers: via de YamahaMusicSoft online winkel kunnen 6.000 extra nummers aangekocht worden binnen de app.
  5. Exclusieve 24 uur streaming diensten: via Yamaha Piano Radio heeft u toegang tot meer dan 30 kanalen, sommige met audio begeleiding.
  6. Nieuwe stereo opnames: de disklavier ENSPIRE speelt samen met nieuwe audio nummers, vaak ondersteund door vocale begeleiding.
  7. Ultra-hoge resolutie via AccuPlay zowel voor opnames als playback.
  8. De digitale tone generator heeft een verbeterde kwaliteit t.o.v. de vorige disklavier systemen.
  9. Mogelijkheid om audio opnames vast te leggen op USB-stick.
  10. De disklavier ENSPIRE systemen beschikken ook over de Silent technology van Yamaha, waardoor men het instrument ook kan bespelen en beluisteren via een koptelefoon.

Daarnaast kan u de akoestische vleugelpiano uiteraard gewoon bespelen.

De C3X is de meeste ideale vleugel voor de huiskamer op het vlak van afmetingen. Deze piano kan ook reeds gebruikt worden in kleinere concertzalen en producties. Deze piano begint werkelijk te zingen bij het spelen.

Een van de belangrijkste factoren bij het realiseren van een rijke toon is de ondersteuning binnenin het instrument. Wanneer we fortissimo of pianissimo spelen zal de kracht die we overbrengen het instrument licht doen buigen. Dit zorgt voor verlies van energie en klank. Het onderdeel van de piano dat dit moet opvangen is het onderframe. We kunnen hier de link leggen met het menselijk skelet. Bij de C3X is dit onderframe bijvoorbeeld 20 % dikker dan bij andere piano’s. Dit geeft zichtbaar meer ondersteuning en reflecteert meteen ook een van de overwegingen die men heeft gemaakt bij het vernieuwen van deze bekende reeks.

Een viool is gebouwd rond een mooi gestroomlijnd lichaam met 3-dimensionale krommingen en maakt gebruik van een delicate vorm. Dit is vergelijkbaar met het 3-dimensionale concave design van een zangbodem in een piano. We noemen dit ‘de kroon’. Yamaha heeft de ervaring en know-how vergaard, door jarenlang piano’s te bouwen en expertise op te doen, om te verzekeren dat de zangbodem steeds voor een superieure projectie van de klank zorgt.

Expertise bij het maken van het gietijzeren frame komt tot uiting dankzij robuuste kwaliteit

Het gietijzeren frame van een vleugelpiano moet in staat zijn om een aantal tonnen spanning op te vangen. 
Het frame werkt eigenlijk samen met de houten constructie om de snaarspanning te ondersteunen, maar het heeft ook een diepgaand effect op de klank. Yamaha maakt deze frames zelf en beroept zich hiervoor op een techniek die bekend staat als het ‘vacuüm proces’. Een methode die gebruikt wordt bij het bouwen van de beste kaders ter wereld.

Het rustgevende gevoel bij het spelen op een Yamaha vleugel

De CX-reeks is uitgerust met een klavierklep die via een soft landing-systeem wordt bediend. 
U hoeft zicht dus geen zorgen meer te maken dat de klavierklep onverwacht of per ongeluk naar beneden zou kunnen vallen. 
De mooie Yamaha CX vleugels krijgen van veel kenners uitmuntende referenties toegewezen. De nieuwe lijn, bestaande uit zeven instrumenten, kan zowat iedereen bekoren.