Winkelwagen

Yamaha Clavinova CLP-725 R Digitale Piano Rosewood

Yamaha Clavinova CLP-725 R Digitale Piano Rosewood

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 1.579
Catalogusprijs € 1.858
Levertermijn: Op aanvraag

Gratis levering5 jaar garantieMaene Digital AcademyMaene Acoustic Bonus

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Digitale buffetpiano
Hoogte:84,9 cm
Breedte:135 cm
Diepte:41,4 cm
Gewicht:43 kg
Afwerking:Rozenhout Gesatineerd

The Allure of the CLP-700 Series

The CLP Series of digital pianos utilizes cutting-edge technology to recreate the experience of performing on a grand piano, allowing the pianist to play the keys with many variations of speed and depth to achieve an unlimited variation in tone and create uniquely personal performances. With expressive capabilities approaching those of a grand piano, the CLP-700 Series is sure to make playing the piano so much more enjoyable than ever before.

GrandTouch™-S-toetsenbord

Het nieuwste toetsmechaniek van Yamaha heeft een breed dynamisch bereik en een getrouwe respons op elke aanslagnuance die een breed klankkleurbeeld - van delicaat tot gedurfd - binnen handbereik van de pianist brengt. De zeer consistente vleugelhamers repliceren de aangename respons die wordt gevoeld wanneer de hamers op de snaren slaan, waardoor een nauwkeurige controle van de toon mogelijk is.

Sterk absorberende witte toetsen van synthetisch ivoor en zwarte toetsen van synthetisch ebbenhout voorkomen wegslippen, zelfs tijdens langdurig spelen, en voelen aan als die van een vleugel.

Het repetitiemechaniek van Clavinova-toetsenborden

Het repetitiemechaniek in een vleugel beweegt de hamers snel na de aanslag weg van de snaren, om interferentie met de snaartrillingen te voorkomen. Dit mechaniek geeft een lichte klikbeleving wanneer de toetsen zacht worden gespeeld.

De Clavinova-toetsenborden beschikken over een repetitiemechaniek dat deze sensatie teweegbrengt bij het laatste gedeelte van de toetsaanslag. Ze zijn op een zodanige wijze ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste toetsaanslagen, vergelijkbaar met het toetsenbord van een vleugel. Deze toetsenborden zijn aangepast om extra wrijving te bieden die de toetsrepetitie en aanspreekbaarheid in balans brengen zonder in te boeten op de speelbeleving.

Ontwerpfilosofie

Clavinova-piano's bieden uitstekende bespeelbaarheid en veelzijdige functies, samen met een verfijnd, authentiek ontwerp dat een compacte vorm combineert met moderne esthetiek op een manier die past bij het instrument dat de hedendaagse standaard voor piano's bepaalt. De kern van het Clavinova-ontwerpconcept is hoe de pianist zich voelt wanneer hij plaatsneemt achter een Clavinova-piano. Onnodige elementen worden verwijderd uit het gezichtsveld van de pianist om een overtuigende natuurlijke ruimte te creëren die aanvoelt als zitten achter een akoestische piano. Dit vertegenwoordigt Yamaha's aandacht voor pianisten die op de Clavinova oefenen en op vleugels spelen - ze kunnen het podium vrij van spanning of zorgen betreden omdat alles normaal aanvoelt, zoals het hoort. Een Clavinova-piano maakt deel uit van het dagelijkse leven van de pianist: er zijn eigentijdse accenten en kleurvariaties beschikbaar die passen bij elk interieurontwerp en elke levensstijl.

Grand Expression Modeling

De interactie en het samenspel van de hamers, dempers en snaren in een vleugel reageren op de subtielste nuances van de aanraking door de pianist, waardoor een grenzeloos toonbereik ontstaat. De aanslag verwijst naar de controle door de pianist, niet alleen van intensiteit (zachtheid/luidheid) bij het bespelen en loslaten van de toetsen, maar ook van de snelheid en diepte waarmee de toetsen worden ingedrukt. De Grand Expression Modeling (expressiemodellering van een vleugel) die met de CLP-700-serie wordt geïntroduceerd, vertaalt de zeer gevarieerde input van de vingers van de pianist in dezelfde grenzeloze toonvariatie van een vleugel.

Dit maakt het mogelijk om de uitvoer te variëren door de toetsen tot verschillende diepten en met verschillende snelheden te spelen, zelfs wanneer technieken zoals trillers of legato worden gebruikt of de melodie wordt benadrukt ten opzichte van de begeleiding. Grand Expression Modeling blinkt uit in het getrouw reproduceren van de uitvoer die van deze technieken wordt verwacht in veel bekende songs. In 'Clair de Lune' van Debussy creëert een losse aanslag de vage toon waardoor de melodie scherper naar voren komt. In 'Un Sospiro' van Liszt accentueren de begeleidende arpeggio's de melodie zonder deze te overweldigen, en de gevarieerde expressie van de melodie geeft het dezelfde kwaliteit als zang. In de laatste van de Chopin-nocturnes, zorgen trillers, legato en andere delicate technieken waarbij vingers over de toetsen lijken te zweven, voor de luchtige, soepele tonale expressie die nodig is. Het spelen van dergelijke stukken op een zeer expressieve piano helpt de pianist om verschillende technieken te leren en dezelfde expressiebeleving te ervaren als een schilder, maar dan door middel van geluid.

The sound of some of the finest concert grand pianos in the world - Yamaha CFX and Bösendorfer Imperial

Clavinova grand piano sounds are recorded from several world-renowned concert grand pianos. One of them is the CFX, Yamaha’s top-flight concert grand piano, which has been newly sampled for the CLP Series. Pianists around the world are enamored with the impressive, dazzling, richly expressive sound of the CFX in concert halls. Another sampled concert grand is the Imperial, the flagship model of Bösendorfer, a time-honored Viennese piano brand with an ardent following. The Imperial is known for its abundance of color and natural, warm feeling. Yamaha faithfully reproduces the idiosyncrasies of these concert grand pianos by carefully recording the entire tonal range of each of the 88 keys, making minute adjustments to capture the most harmonious tones each piano has to offer.

Virtual Resonance Modeling

Een van de allures van de vleugel is de sympathische resonantie die wordt gecreëerd door de vibratie van het hele instrument. Clavinova-piano's reproduceren deze rijke sympathische resonantie uitvoerig door middel van een baanbrekende technologie genaamd Virtual Resonance Modeling (VRM). VRM creëert een rijk gevarieerd geluid door de complexe sympathische tonen te simuleren die worden gecreëerd wanneer de trillingen van de snaren worden doorgegeven aan de zangbodem en andere snaren, overeenkomend met de timing en intensiteit van het bespelen van de toetsen en het gebruik van de pedalen. Piano's van de CLP-700-serie repliceren zelfs de geluiden die de dempers maken wanneer ze van de snaren worden getild, naast de resonantie van de duplex scale, snaren, zangbodem en kast. Met Clavinova-piano's kunt u genieten van dezelfde momentele dynamiek en diepe, sympathische geluiden die door de hele kast van een vleugel worden geproduceerd.

A fully immersive concert grand experience—even with headphones

The CLP-725 features binaural samples of the Yamaha CFX. Binaural sampling is a method of sampling in which special microphones are placed on a mannequin’s head in the same positions as the pianist’s ears to capture piano sounds the way that they sound in reality.

We chose this method to create the ambience and full, natural resonance of acoustic pianos in Clavinova pianos. This makes pianists feel as though they are sitting at a grand piano even when they play with headphones on. The experience is so pleasant that they forget they are wearing headphones, no matter how long they continue to play.

We also developed the Stereophonic Optimizer function to achieve the same effect for the piano effects. Stereophonic Optimizer technology replicates the natural diffusion of sound in headphones nearly as closely as binaural sampling for the piano voices other than the CFX.

Get more with the Smart Pianist app

Enjoy the piano more with Smart Pianist, a dedicated app that adds a beautiful graphic interface and a variety of incredible features to your compatible Yamaha digital piano.