Digitale piano's

De eerste 50 klanten krijgen een gratis pianobank bij elke digitale piano. Je hoeft daar niets extra voor te doen! Bij akoestische instrumenten is er altijd een gratis pianobank in de prijs inbegrepen.


Alles over merken, mogelijkheden en prijs

Je bent op zoek naar een digitale piano maar je weet niet waar je moet beginnnen? De video legt je precies uit wat een digitale piano is, waar je op moet letten en wat wij voor je kunnen doen.

 

Waarom je digitale piano bij Piano's Maene kopen? 

 • Piano's zijn onze specialiteit. We hebben niks met drums, gitaren of andere instrumenten. Maar over piano's weten we alles. Ook over digitale! We hebben meer dan 80 jaar ervaring met akoestische piano's en meer dan 30 jaar met digitale piano's. 
 • We hebben alleen de beste merken in ons aanbod. A-merken die al decennia lang letterlijk "de toon zetten", zoals Yamaha, Roland, Kawai en Nord.
 • Van deze merken hebben we het hele gamma  speelklaar opgesteld staan in onze showrooms: van het meest prijsgunstige instapmodel tot het absolute top-vleugelmodel. Je kan dus alles in alle rust uitproberen.
 • Onze piano-adviseurs zijn niet alleen ervaren pianisten, ze beschikken ook over een diepgaande kennis van alle digitale modellen, zodat ze samen met jou kunnen meedenken over het best passende instrument binnen jouw budget.
 • Service zit in ons DNA, ook voor de digitale piano's maakt dit het verschil.
 • Met onze unieke huurkoopformule kan je de nieuwe digitale piano huurkopen: je huurt het instrument tegen een maandelijks bedrag en wordt automatisch eigenaar na 50 maanden.
 • Tijdens onze opleiding "Maene Digital Academy" worden stap voor stap de vele extra mogelijkheden van je digitale piano uitgelegd. Deze  opleiding van 3 uur is gratis voor iederen die bij ons een piano bestelt, en wordt op geregelde tijdstippen georganiseerd. 
 • Wie een digitale piano koopt, evolueert vaak naar een akoestische piano of vleugel. Dit droominstrument wordt dan al dan niet als extra instrument aangekocht. Bij Piano's Maene krijg je met de "Maene Acoustic Bonus" meteen een extra korting als je binnen de 5 jaar een akoestische piano aankoopt (zie verder).

Ten slotte: over digitale piano's kan je heel wat informatie online vinden. Op onze website vind je heel wat info over de verschillende modellen, je kan prijzen en eigenschappen makkelijk vergelijken en ook andere plaatsen op het internet bieden relevante informatie. We raden echter sterk aan om de instrumenten te komen vergelijken in onze showrooms. Alle modellen uit onze catalogus staan speelklaar opgesteld in één of meer van onze showrooms. Kom ze vrijblijvend uitproberen en laat je ook informeren door onze adviseurs. Dit zijn allemaal professionele pianisten die, met hun kennis en ervaring én na het luisteren naar jouw wensen, het best passende instrument kunnen helpen kiezen. 

De Maene Acoustic Bonus

Bij aankoop van een digitale piano vanaf € 2000 krijg je een certificaat "Maene Acoustic Bonus". Dit certificaat is geld waard : het geeft je een korting van 5% op de reeds scherpe nettoprijs bij aankoop van een akoestische piano bij Piano’s Maene. *Het certificaat kan in korting worden omgezet vanaf één jaar na aankoopdatum van het digitale instrument, tot en met 5 jaar na deze aankoopdatum. De aan te kopen akoestische piano kan elke nieuwe of tweedehandse piano vanaf € 4.000 nettoprijs zijn.  Het certificaat op naam geldt voor de eerste aankoper van het digitale instrument en is niet cumuleerbaar met andere promoties. Uiteraard blijft de originele digitale piano steeds eigendom van de koper. 

 

Waarom een digitale piano? 

De digitale piano heeft de voorbije 30 jaar een enorme evolutie ondergaan. Wie jaren geleden digitale piano’s testte, doet er goed aan de meest recente modellen te bespelen en te beluisteren. De digitale piano staat niet tegenover de akoestische piano, maar er perfect naast. Uiteraard is en blijft de "enige echte piano" nog altijd de akoestische piano: het gevoel van het kloppen van de hamers op de snaren, het trillen van de snaren en de zangbodem, ... dit organische, ambachtelijke gevoel is onmogelijk te evenaren via een digitale piano, waar het geluid uit luidsprekers komt. Als er dus geen reden is om een digitale piano te kiezen, dan raden we ook aan om dit niet te doen en voor "the real stuff" te kiezen.

Er zijn volgens ons echter 4 goede redenen waarom een digitale piano in sommige situaties de beste keuze is. We sommen ze even voor je op:

1. Bij een beperkt budget

Wie, al dan niet voorlopig, een beperkter budget wil investeren (bvb. tussen 1.500 en 3.000 €), kan misschien beter kiezen voor een kwalitatieve digitale piano dan voor een low-budget akoestische piano.

2. Als geluidsvolume of versterking een rol speelt

Wie anderen niet mag storen tijdens het pianospelen of oefenen, kan met een digitale piano steeds met een hoofdtelefoon spelen. Alle digitale piano's zijn met deze mogelijkheid uitgerust. Ondertussen bestaan hiervoor ook al oplossingen op de akoestische piano's: de zogenaamde "stilakoestische piano" laat toe om zowel "akoestisch" als "digitaal" (via hoofdtelefoon) te spelen.

3. Als je een zeer mobiel en licht instrument wil

Wie op een klein appartement of studentenhome woont, heeft niet de altijd de mogelijkheid om een akoestische piano te plaatsen. Een mobiele digitale piano, ook wel "stagepiano" genoemd, brengt dan een oplossing. 

4. Als je creatief met muziek wil bezig zijn: opnemen, componeren, digitale partituren maken, enz.

Digitale piano's beschikken vaak over heel wat functies om creatief met muziek bezig te zijn: andere geluiden, opnamemogelijkheid, stylebegeleidingen, i-Pad connectie, enz. 

 

Onze Merken 

Yamaha 

De "Yamaha Corporation", kortweg "Yamaha", is opgericht in 1897. Deze Japanse fabrikant van muziekinstrumenten is niet alleen een begrip in de wereld van de akoestische piano's, maar sinds decennia ook trendsetter op de markt van elektronische muziekinstrumenten én digitale piano's. Voor Europa bevindt de hoofdzetel zich in Rellingen, nabij de Duitse stad Hamburg.

Piano's Maene startte al in 1972 met de invoer van de Yamaha-akoestische instrumenten en in 1982 met de digitale piano's. Piano's Maene was ook de allereerste "Premium"-dealer in België. Ondertussen behoort Piano's Maene tot de grootste Yamaha dealers binnen Europa. De Yamaha digitale piano's worden op vandaag in 4 families ingedeeld :

 • De "Arius"-reeks: dit is een echte beginnersreeks, ideaal voor wie een heel klein budget heeft. Anderzijds zijn deze instrumenten niet direct geschikt voor het muziekonderwijs: de "toucher" is heel elementair en wijkt vrij ver af van het toetsgevoel van de akoestische piano. 
 • De "Clavinova"-reeks: dit is sinds decennia dé bekende pianoreeks van Yamaha. Er zijn instrumenten voor ieders budget en wensen. De digitale piano's van de Clavinova familie vind je bij zowel beginnende pianisten als professionele muzikanten. De Clavinova familie bestaat sinds jaar en dag uit twee reeksen: de Yamaha Clavinova CLP reeks en de Yamaha Clavinova CVP reeks. Deze laatste reeks biedt digitale piano's waarbij de extra's (zoals andere klankkleuren en stylebegeleidingen) centraal staan. Recent werd daar ook nog de CSP-reeks aan toegevoegd: door een iPad/tablet te gebruiken maak je van je digitale piano een workstation waar creativiteit geen grenzen kent. 
 • De "Avant Grand"-reeks is de "topreeks" digitale piano's waarbij het aspect "piano" centraal staat: de instrumenten zijn uitgerust met een echt klaviermechaniek (zoals bij een akoestische piano).
 • Ten slotte is er ook nog de CP-reeks: "stagepiano's", mobiele instrumenten voor gebruik op het podium.

Piano's Maene is ook voor digitale piano een "premium" dealer: bij ons vindt u de hele reeks Clavinova én Avant Grand instrumenten, dus ook de topinstrumenten zoals CVP809, CVP805, NU1x, N1x, N3x, enz. 
Onze gratis opleiding "Maene Digital Academy" zorgt er ook voor dat u al uw mogelijkheden uit uw instrument optimaal kunt gebruiken.

Kawai 

Veel bezoekers aan onze showrooms zijn verwonderd dat Kawai ook digitale piano's aanbiedt. Nochtans is dit merk, net als Yamaha en Roland, al decennia lang bezig met onderzoek, ontwikkeling en productie van digitale piano's. Mr. Koishi Kawai stichtte zijn bedrijf in 1927 in Hamamatsu (Japan) nadat hij korte tijd voor Yamaha had gewerkt. De hoofdzetel en hoofdfabriek bevinden zich nog steeds in Hamamatsu, vlakbij de hoofdzetels van de andere Japanse bedrijven Yamaha en Roland. De Europese vestiging van Kawai bevindt zich in Krefeld, Duitsland.

In 1928 bracht Kawai zijn eerste akoestische vleugel op de markt. Op vandaag zijn de akoestische vleugels K.Kawai en Shigeru Kawai een begrip in de pianowereld. In de jaren 1960 echter, startte Kawai ook met elektronische orgels en synthesizers. Vele van de synthesizers, waaronder de K5000, zijn inmiddels klassiekers geworden. Het was niet meer dan logisch dat Kawai zich dan ook op het segment van elektrische en later digitale piano's toelegde. Met de expertise voor klaviermechanieken vanuit de akoestische piano, legden ze zich toe in het maken van het ideale klaviermechaniek voor de digitale piano's. Kawai was één van de eersten om een echt houten klavier in een digitale piano te integreren. Vanaf de jaren '90 werd de ontwikkeling en productie van synthesizers stopgezet en focuste de elektronische divisie volledig op de digitale piano. De instrumenten behoren vandaag dan ook tot de absolute topklasse.

De digitale piano's van Kawai zijn in vier groepen te verdelen :

 • De Kawai CN-reeks : deze middenklasse reeks biedt vooral een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. 
 • De Kawai CA-reeks : deze reeks focust vooral op de pianotoucher (het klaviermechanisme) en biedt instrumenten in elke prijsklasse. 
 • De Kawai NOVUS : de toplijn, met een klaviermechaniek van een akoestische vleugelpiano. 
 • De Kawai MP/ES reeks  : draagbare "stagepiano's", van instapinstrumenten (ES-reeks) tot professioneel (MP-reeks)

Piano's Maene is reeds meer dan 50 jaar invoerder van Kawai. Onlangs nog bracht Mr. Hirotaka Kawai (de kleinzoon van de stichter) een bezoek aan onze hoofdzetel. Sinds de jaren '90 bieden we ook - als één van de eersten in België - de digitale piano's van Kawai aan. We hebben in de voorbije decennia dan ook een grote expertise opgebouwd inzake advies en onderhoud van deze instrumenten.

Roland

"Roland, dat is toch een Belgisch merk van digitale piano's?"

Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Anders dan de naam doet vermoeden is Roland een Japans bedrijf. Het werd opgericht door Mr. Kakehashi in 1972 en heeft het op vandaag zijn hoofdzetel in .... Hamamatsu Japan (waar ook Kawai en Yamaha hun hoofdzetel hebben). Mr. Kakehashi wou een bedrijfsnaam die zowel Europees als Amerikaans klonk en koos voor de naam "Roland". Een andere reden waarom vaak gedacht wordt dat Roland een Belgisch bedrijf is, is het feit dat de invoerder voor Europa op Belgisch grondgebied gevestigd is: de invoer voor een groot deel van Europa gebeurt door "Roland Central Europe", gevestigd in Oevel bij Herentals. Hierdoor heeft de Belgische Roland-klant steeds een voetje voor: snelle leveringen, grote voorraden, ...

Mr. Kakehasi startte met de ontwikkeling van zogenaamde "ritmeboxen", een soort drumcomputers avant-la-lettre die begin de jaren '70 vooral bij Hammond orgels en andere elektronische orgels werden ingezet. Zo werd Roland pionier op de synthesizermarkt en bepaalde onbewust (of bewust) de evolutie mee van de pop-, rock- en dancemuziek. In de jaren 80 was Roland ook mee pionier voor de ontwikkeling van digitale piano's én voor de MIDI-standaard. Al in 1974 bracht Roland de allereerste elektronische piano met een aanslaggevoelig klavier op de markt. In 1986 verbaasden ze vriend en vijand met de RD-1000 : de allereerste piano gebaseerd op digitale synthese. Het was het begin van een succesverhaal op het gebied van digitale piano's.

In 2010 verbaasde Roland weerom de hele wereld met de voorstelling van hun nieuwe V-piano: een digitale piano die niet meer op "sampling" was gebaseerd maar op "virtual modelling": de klank wordt dus niet meer vooraf opgenomen, maar ter plaatse (in real time) gegenereerd.

De Roland digitale piano's zijn dan ook niet alleen in een pop- en jazzmilieu zeer gegeerd. Ook de klassieke pianist vindt zijn gading in de verschillende modellen. 

De instrumenten zijn in 4 reeksen onder te verdelen :

 • De instapreeks "RP" of "F": dit zijn modellen voor pianisten met een zeer laag budget. Heel veel waar voor uw geld, maar als piano schieten deze instrumenten vaak te kort op vlak van klaviertoucher. Piano's Maene raadt alvast aan om enkele honderden Euro's meer te besteden voor een instrument met een beter klavier.
 • De HP/LX-reeks: dit is de meest verkochte reeks waarin u instrumenten in verschillende prijsklassen kunt terugvinden.
 • Stagepiano's: de RD-piano vindt u op heel wat podia over de hele wereld. Met de FP-reeks biedt Roland een ideale prijs-kwaliteitsverhouding voor een instrument dat zowel in een thuisomgeving als op een podium tot zijn recht komt.

Piano's Maene is sinds meerdere jaren Roland dealer en biedt u het volledige gamma aan: van de goedkoopste instappiano tot de topvleugels. We gaan er prat op dat al deze modellen speelklaar in onze showrooms staan opgesteld. Geen vergelijking op papier of internet dus, maar "in het echt" vergelijken en uitproberen.

Nord

De instrumenten van het merk "NORD" vallen op door hun rode kleur. Eigenlijk heet de firma zelf niet "NORD", maar CLAVIA. Clavia is gevestigd in Zweden en werd opgericht in 1983. Het is dus een vrij recent bedrijf. Bij de oprichting maakten ze elektronische drums, onder de merknaam "DDRUM". Heel snel ontwikkelden ze ook synthesizers: ze zagen in dat er een grote revival zou zijn van de "analoge synthesizer" - hét instrument van de jaren '70 en begin '80 - en wilden een nieuw instrument op de markt brengen dat de voordelen van digitaal met de analoge, warme klanken kon combineren. De ingenieurs die de instrumenten ontwikkelden waren zelf ook rasmuzikanten. Hierdoor werd reeds van bij het begin uitzonderlijk veel aandacht besteed aan de bediening van de instrumenten in een "live" omgeving. Alle instrumenten zijn uitermate gebruiksvriendelijk. De meeste zaken kunnen gewoon aan de hand van een knopje worden bediend, in plaats van door een ingewikkelde menustructuur te moeten gaan scrollen. Daardoor zien de Nord instrumenten er vaak ingewikkeld uit, maar is de werkelijkheid net andersom.

De rode synthesizers werden een succes en konden vooral een jong, hip en vaak ook alternatief publiek boeien. In de 21e eeuw voegde Clavia aan het synthesizer-aanbod ook een Hammond-orgel imitatie toe en ten slotte kon ook de digitale piano niet uitblijven. De huidige instrumenten "Nord Piano 4", "Nord Grand" en "Nord Stage 3" zijn dan ook buitenbeentjes: ze spreken vooral een publiek aan dat, naast het spelen van piano, ook aan de slag wil gaan met andere sounds, computer en piano, enz... Maar ook voor wie enkel op de pianoklanken wil focussen zijn dit interessante instrumenten: er zijn samples beschikbaar van heel wat merken akoestische piano's. Zo vind je in een Nord standaard Steinway, Bösendorfer, Yamaha, Petrof, ... imitaties van zowel vleugel- als buffetpiano's.  Ook de imitaties van de elektrische piano's van de jaren '60 en '70 (Wurlitzer, Fender Rhodes) zijn ongelooflijk goed.

De Nord Piano en Nord Stage hebben alvast een steeds groter wordend fanpubliek. Wie de instrumenten niet kent, moet ze zeker even uittesten. 

 • de Nord Piano 4 en Nord Grand : deze instrumenten focussen vooral op "PIANO": imitaties van akoestische piano's, imitaties van elektrische piano's. Er is ook een sampler-module om samples van andere geluiden (strijkers, koren, ... ) in te laden.
 • de Nord Stage 3: dit instrument heeft alle mogelijkheden van de Nord Piano 2 maar is ook uitgebreid met een "orgel"module (imitaties van de Hammond B3, de Farfisa en de VOX) en een synthesizermodule.

Piano's Maene heeft sinds verschillende jaren deze 3 88-toetsen instrumenten van Nord in het aanbod opgenomen en is ondertussen één van de grootste afnemers van Europa geworden voor deze specifieke instrumenten. Bovendien is er een goede relatie tussen Hans Nordelius, eigenaar en stichter van Nord, en Chris Maene. Recent nog werd een deel van de collectie historische instrumenten van Chris Maene gesampled, en wordt deze nu gratis aangeboden op de Nord-website. Iedere bezitter van een Nord Piano of Nord Stage kan dus de klanken van deze Chris Maene Instrumenten gratis inladen in zijn instrument. 

Garantie op onze digitale piano's

Lees hier meer over de garantie op onze digitale piano's.