Waarom voor Maene kiezen?

Alle expertise in eigen huis: piano's Maene restaureert piano's volledig in het eigen atelier

Specialisatie in Steinway en historische instrumenten: wij zijn gespecialiseerd in het reviseren, restaureren en herstellen van historische instrumenten en instrumenten van Steinway & Sons. De restauratie van Steinway piano's en vleugels gebeurt enkel met originele Steinway-onderdelen. Ons team van pianostemmers en -technici volgen regelmatig opleidingen in de Steinway & Sons ateliers in Hamburg. Ze kennen deze instrumenten dan ook als geen ander.

Ervaring met de bouw van replica's van historische instrumenten: onze passie voor antieke klavierinstrumenten en de ervaring met het bouwen van replica's ervan. We restaureren deze instrumenten dan ook zeer authentiek. We hebben veel ervaring met instrumenten van o.a. Erard, Pleyel, Bechstein, Ibach, enz. 

Ons team van restaurateurs en technici bestaat uit een 10-tal gespecialiseerde ambachtslieden, die een voortdurende en doorgedreven opleiding genieten van Chris Maene en zoon Frederic. Dankzij deze gespecialiseerde kennis en een groot machinepark kunnen we elk onderdeel maken. We hebben een eigen spuitcabine, drooglokaal, polierruimte, aparte afregellokalen en een grote hout- en fineervoorraad. 

Certificaat van de Chris Maene Workshop: na elke restauratie ontvang je een certificaat van authenticiteit.
Zie voorbeeld: specifieke Steinway restauratie met originele onderdelen en methodes.


Specifieke Steinway restauratie met originele onderdelen en methodes

Jouw piano

Maar wat is de beste optie voor jouw piano?

Stuur ons gerust foto's op van je piano. Aan de hand hiervan kunnen wij een eerste inschatting maken of een restauratie voor jouw piano al dan niet de moeite loont. Vermeld bij voorkeur ook het merk en het serienummer van de piano. Dit nummer kun je terugvinden op het gietijzeren kader van de piano. Bij buffetpiano's staat het meestal bovenaan, bij vleugelpiano's vooraan. Je kan dit sturen naar Frederic Maene via frederic.maene@maene.be.

Om een exact advies te kunnen geven inzake een revisie of restauratie van je piano, komt een technicus bij je langs om een expertise uit te voeren. Elke piano is immers uniek en moet apart door een specialist onder de loep genomen worden. Klik hier om een expertise aan te vragen.