Thomas Boodts & Andries Dekelver - Debussy op 2 piano's

Thomas Boodts begon zijn muzikale studies op 5-jarige leeftijd met viool. Na lessen van zijn vader in piano ging hij naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor piano. Thomas is gespecialiseerd in het spelen op historische instrumenten met zijn focus op het vroegromantische repertoire.
Hij is als ambassadeur/promotor verbonden aan het muziekinstrumentenmuseum 'Museum Vleeshuis Klank van de stad' in Antwerpen. Zijn eigen collectie richt zich op de vroege romantiek. Als pianist op historische instrumenten maakte hij verschillende opnames voor restauraties en musea.

 

Samen met Andries Dekelver brengt hij werken uit de fin de siècle; een programma vol opzwepende ritmes, nachtelijke wezens en sensuele melodieën. Een programma vol fantasie en mystiek. Dit concert wordt gegeven ter voorbereiding op een voorstelling met schrijver Jeroen Olyslaegers en Nikkie Van Lierop in het kader van diens toekomstige historische roman. De pianisten kunnen na het concert u misschien al een tipje van de sluier oplichten over deze voorstelling. 

 

Na het concert kan u genieten van een drankje en kan u eveneens het museum bezoeken. 

 

WAAR: Chris Maene Museum, Ruiselede

WANNEER: zondag 17 september om 11 uur

PRIJS: 20 euro

17/09/2023
Chris Maene Museum

♭♩