"Waar muziek echt over gaat" met Marc Erkens

Marc Erkens is een pianist die alleen maar kan spelen als hij eerst met zijn publiek kan babbelen om daarna met zijn vingers op het klavier te laten horen wat hij daarnet heeft zitten vertellen. Tja, je moet het meemaken om het helemaal te kunnen snappen.

 

Muziek dringt nu eenmaal dieper in ons door als we eerst onze oren spitsen. Bij tijd en wijl mag Marc dat ook op TV of op de radio doen en hij heeft er af en toe zelfs een prijs voor gekregen, zoals de ‘Klara Iedereen Klassiek-Prijs’ in 2016 en de Cultuurprijs van de gemeente Maasmechelen in 2017.

Veertig jaar lang heeft hij met hart en ziel lesgegeven aan de LUCA School of Arts in Leuven, het voormalige Lemmensinstituut, en daar is hij nu nog steeds niet weg te slaan. Doodeenvoudig omdat het daar geweldig is.


Eén mens, één piano. Meer is er niet nodig om achter de muziek te gaan luisteren. Hoe gaan we eigenlijk met muziek om? Zijn er echt mensen die niets om muziek geven? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets? Hoe zit muziek eigenlijk in elkaar ? Bestaat er wel zoiets als slechte muziek? Drukt muziek gevoelens uit? Of heeft ze het over nog iets anders?

 

Op deze en andere vragen over muziek krijg je zondag 21 mei om 11U op anderhalf uur tijd leerrijke, vermakelijke, houtsnijdende, grappige, beklijvende en in ieder geval rake antwoorden.

WAAR: Piano's Maene Limburg
PRIJS: 15 EURO
WANNEER: 21 mei om 11 uur

21/05/2023
Piano's Maene Limburg

♭♩