Op aanvraag
Dit artikel heeft momenteel een iets langere levertermijn. Contacteer ons voor meer info.

Neem contact op voor levertermijn

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Amsterdam
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Delft
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Utrecht
Niet beschikbaar

Vanaf € 42.174,00

De GX5 is de vleugel voor de artiest die van vele verschillende muzikale stijlen houdt en deze perfect wil realiseren. Met stralende klank en uitstekende kwaliteiten voldoet hij aan een buitengewoon groot spectrum aan eisen en kan in iedere ruimte als instrument worden gebruikt.Algemene informatie

Hoogte
102 cm
Lengte
200 cm
Breedte
153 cm
Gewicht
351 kg

Technische specificaties

Witte toetsen
Neotex
Zwarte toetsen
Neotex
Hamerkoppen
Mahoniehout met onderbevilting
Mechaniek
Millennium III (ABS Carbon)
Zangbodem
Massief sparrenhout
Duplex scaling
Ja
Agraffen
Key 1-56
Sostenuto pedaal
Ja
Silent optie
Nee
Aantal pedalen
3

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Lieselotte of een van onze andere pianoconsultants.

Het nieuwe design van de GX-vleugels overtreft alle verwachtingen. Modernste technologie werd met traditionele ambachtskunst verenigd. De kennis en de jarenlange ervaring werden van generatie op generatie doorgegeven en definiëren zo de filosofie van de Japanse vleugelbouw. Het resultaat is een nieuwe lichtheid in de aanslag, die in het bijzonder door de beste pianisten gewaardeerd wordt, en een volle, levendige en zeer expressieve klank, die de creatieve passie van iedere musicus inspireert. Een nieuw tijdperk in de vleugelbouw is begonnen.
Om dit ambitieuze doel te bereiken, werd het hele klavier duidelijk verlengd, hetgeen tot een uitgebalanceerd speelgewicht tussen de witte en zwarte toetsen leidt. Door deze balans heeft de pianist meer expressiemogelijkheden en wordt de speelwijze nog preciezer.
Bovendien wordt in de GX-serie het verder ontwikkelde Millennium III mechaniek gebruikt, dat o.a. uit een combinatie van ABS-harts en carbonvezels bestaat, en zo voor een zeer precies speelgevoel zorgt. Deze ABS-carbon verbinding is zowel zeer stevig als ook extreem licht, bestendig en extreem precies. Daarom wordt deze materiaalverbinding ook in de luchtvaart toegepast. ABS-carbon heeft in ieder opzicht een hogere kwaliteit dan de grondstof hout. Deze evolutie in het mechaniek kan door iedere pianist bij iedere aanslag van een toets worden beleefd, van de eerste t/m de laatste toon.
Naast het daardoor bereikte vollere en meer ruimtelijke klankbeeld, dat iedere pianist de mogelijkheid tot grotere expressiviteit geeft, werd bovendien nog de totale stabiliteit van de GX-constructie verhoogd. De slotlijst, die vast met de buitenste kast is verbonden, werd verbreed. Hij is met het stemblok door stalen schroeven vast verbonden. Door deze verandering neemt het stemblok de 20 ton trekkracht van de snaren nog beter op en de stemming wordt bovendien verbeterd. Bovendien wordt de stabiliteit van de stemming door sterkere stempennen ondersteund. Door deze verdere ontwikkeling kon iedere afzonderlijke toon worden verbeterd, waardoor de driedimensionale klank van de GX-vleugel zich nog beter kan ontplooien.
Het duplex-scala systeem produceert boventoontrillingen voor het middelste bereik en de discant, hetgeen de totale klank extra diepte en breedte verleent. Om de ultimatieve aanslag te bereiken, dit magische punt waar de pianist en de vleugel met elkaar versmelten, bestaat het oppervlak van de witte en zwarte toetsen van de GX-serie uit Neotex. Dit unieke materiaal, waarvan het oppervlak aanvoelt als ivoor/ebbenhout, absorbeert het zweet van de handen. Door deze bijzondere vlammen van het materiaal wordt de controle over de aanslag verbeterd, ook bij de snelste passages. Op deze wijze helpt Neotex het vermijden van fouten. Een rustgevend gevoel voor iedere pianist.
Bovendien zijn alle vleugels uit de GX-serie met nuttige mechanismen uitgerust. Zo is er een houder voor de verschillende posities van de steunen voor de klep, het „Softfall“ systeem, waardoor de toetsenklep zacht en langzaam sluit en daardoor de handen en het oppervlak van de vleugel tegen ongelukken beschermt.
De nieuwe GX-serie beschikt over de expressieve aanslag van een concertvleugel en heeft een zo hoge mate aan cultuur dat alleen de top van de concertpianisten in het genot hiervan komt.
Om de unieke Kawai-klank te produceren, wordt een grote verscheidenheid aan houtsoorten uiterst nauwkeurig op kwaliteit en karakter onderzocht, voordat dan de beste materialen voor hun respectievelijke opgave worden uitgezocht. Het hout van de zangbodem heeft de grootste invloed op de klank van een vleugel. Daarom worden deze houtsoorten volgens strenge regels en normen door de meest ervaren handwerkers geselecteerd om zowel volle, diepe bastonen als ook briljante, lang doorklinkende tonen in de discant te bereiken. Naast het sparrenhout met zeer fijne jaarringen voor de zangbodem worden ook de harde houtsoorten voor de kam en ribben en de materialen van de binnenste kast met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd. Eigenschappen van verschillende harde houtsoorten worden gecombineerd en in hybride bouwwijze met elkaar verlijmd. Deze bouwwijze produceert een breed spectrum aan klanken, ondersteunt de warmte van de lage tonen en laat de tonen in de discant stralen.
Om de pianist de oneindige variatie aan expressieve nuanceringen mogelijk te maken, gebruikt Kawai in de GX-serie uitsluitend Premium vleugelhamers. Deze hamers zijn geconstrueerd van hout dat over bijzondere akoestische eigenschappen beschikt. Het hamervilt bestaat uit kwalitatief zeer hoogwaardige wol van lange haren uit Nieuw-Zeeland en Australië. De Premium vleugelhamers hebben een zacht en zeer fijn oppervlak en zijn van binnen desondanks hard en vast. Bovendien beschikken alle hamers over een ondervilt dat de elasticiteit van de hamerconstructie verhoogt. De bijzondere opbouw van de hamerkop maakt het voor de ervaren pianotechnicus mogelijk om zelfs de meest veeleisende intonaties uit te voeren teneinde het potentieel van de klank te optimaliseren. Zo kan aan iedere GX-vleugel de grote verscheidenheid aan klankkleuren worden ontlokt. Deze bieden iedere pianist de rijke veelzijdigheid aan expressiemogelijkheden die een veeleisende musicus van het instrument verwacht.
Het behouden van de klassieke en waardevolle vleugelvorm in verbinding met nieuwe elegante details - dat is het designconcept van de GX-serie. Het uiterlijk van de vleugel, met zijn karakteristieke bochten en de brede lessenaar, belichaamt het traditionele karakter en de fascinerende vorm van een vleugel. De versterkte slotlijst verhoogt niet alleen de structurele stevigheid van de vleugel, maar is tevens kenmerkend voor het uiterlijk. Door Kawai´s hoog ontwikkelde technologieën bij het aanbrengen van de laag polyester en de politoer van het oppervlak krijgt het corpus van de vleugel zijn onverwisselbare, luxe uiterlijk. Maar de echte schoonheid van de vleugel wordt pas bij het openen van de klep zichtbaar. De fascinerende glans van het goudachtig schijnende frame, de excellent ingewerkte houten delen, die de opulente verschijning van de binnenste kast veredelen, en de eenvoudige elegantie van de zwarte stroken vilt worden op imposante wijze door het gouden Kawai signet op de plaat afgerond, dat aangeeft dat we trots zijn op onze ambachtskunst. Dit zijn de kenmerken die de geest en de aanspraak laten zien waarmee de GX-vleugels worden gebouwd.

Wij denken dat je dit ook interessant vindt

Vragen? Kom langs, of stel ze online!

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve in SEPTEMBER) 
Image

♭♩