Akoestische garantie

Akoestische piano's

Op alle nieuwe akoestische piano’s en tweedehandse piano's vanaf €3.000 kan je bij Piano’s Maene genieten van 10 jaar fabrieksgarantie. Op tweedehandse akoestische piano's onder de grens van €3.000 bedraagt de garantie 5 jaar. Indien de piano is voorzien van elektronica (silent, hybride of zelfspelend systeem), geldt hierop een garantie van 2 jaar.

De duurtijd van de garantie staat steeds vermeld op de aankoopfactuur en is geldig vanaf de datum van levering. De fabrieksgarantie is enkel geldig voor de eerste eigenaar en is dus niet overdraagbaar, indien je het instrument verkoopt of wegschenkt. De garantie van een specifiek instrument kan je steeds raadplegen op de individuele productpagina’s op onze webshop. Merk je iets op aan jouw instrument vlak na levering? Neem dan steeds contact op, zodat wij dit vlot voor u kunnen oplossen. 

De fabrieksgarantie is van toepassing op alle defecten en/of constructiefouten die niet door jouzelf zijn veroorzaakt. De garantie is niet van toepassing in onderstaande gevallen: 

 • Defecten die door jouzelf zijn veroorzaakt. 
 • Defecten die ontstaan zijn door het langdurig blootstellen van het instrument aan een te hoge of te lage temperatuur en/of luchtvochtigheid.
 • Defecten die ontstaan zijn door blootstelling aan zonlicht, vuur of vocht.
 • Defecten of verkleuringen (bvb. toetsen, pedalen, meubel) door normale slijtage van het instrument. 
 • Instrumenten die niet goed onderhouden of gerepareerd zijn door externe partijen. 
 • Instrumenten waarbij het serienummer werd verwijderd of onleesbaar gemaakt. 
Acoustic warranty action

Piano’s Maene neemt de verantwoordelijkheid om defecte instrumenten die onder garantie vallen, te herstellen of te vervangen. Standaard reparaties kunnen aan huis uitgevoerd worden, en kunnen vaak gecombineerd worden met een stembeurt. In uitzonderlijke omstandigheden, wordt het instrument opgehaald voor herstel in het Piano Technisch Atelier.

Indien het defect zich voordoet kort na de levering, zal het instrument in de meeste gevallen zo snel mogelijk gewisseld worden, voor zover de voorraadsituatie dit toelaat. 

Indien een tweedehands instrument moet vervangen worden, zal je een gereviseerd instrument vervangen van vergelijkbare leeftijd, merk, conditie en huidige waarde. 

Garantie digitaal

Digitale piano's

Op alle nieuwe digitale piano’s kan je bij Piano’s Maene genieten van minimum 3 jaar fabrieksgarantie. De duurtijd van de garantie is verschillend per merk en/of model en staat steeds vermeld op de aankoopfactuur en is geldig vanaf de datum van levering. De fabrieksgarantie is enkel geldig voor de eerste eigenaar van en dus niet overdraagbaar, indien je het instrument verkoopt of wegschenkt. De garantie van een specifiek instrument kan je steeds raadplegen op de individuele productpagina’s op onze webshop. Sommige leveranciers bieden naast een fabrieksgarantie, een uitgebreide garantie aan. Om deze uitgebreide garantie te activeren dien je jouw instrument te registreren op de website van de leverancier.   

De fabrieksgarantie is van toepassing op alle defecten en/of constructiefouten die niet door de klant zijn veroorzaakt. De garantie is niet van toepassing in onderstaande gevallen: 

 • Defecten die door jouzelf zijn veroorzaakt. 
 • Defecten die ontstaan zijn door het langdurig blootstellen van het instrument aan een te hoge of te lage temperatuur en/of luchtvochtigheid.
 • Defecten die ontstaan zijn door blootstelling aan zonlicht, vuur of vocht.
 • Defecten of verkleuringen (bvb. toetsen, pedalen, meubel) door normale slijtage. 
 • Instrumenten die niet goed onderhouden of gerepareerd zijn door externe partijen. 
 • Instrumenten waarbij het serienummer werd verwijderd of onleesbaar gemaakt. 
Garantie digitaal Doutreligne

Piano’s Maene neemt de verantwoordelijkheid om defecte instrumenten die onder garantie vallen, te herstellen of te vervangen. Indien de schade zich voordoet kort na de levering, zal het instrument in de meeste gevallen zo snel mogelijk gewisseld worden, voor zover de voorraadsituatie dit toelaat.

Een herstelling van een digitale piano kan aan huis uitgevoerd worden. Enkel voor stage piano’s worden de herstellingen in ons atelier in Ruiselede ingevoerd. Voor een herstelling van een stage piano kan je als klant het instrument in één van onze filialen binnen brengen, dan zorgt Piano’s Maene voor de rest. 

Voor de digitale piano’s is de fabrieksgarantie en werkwijze verschillend per leverancier: 

 

Merk Info
Doutreligne

5 jaar fabrieksgarantie op alle modellen 

Kawai

5 jaar fabrieksgarantie op alle modellen 

Yamaha
 • 2 jaar fabrieksgarantie + 1 jaar verlenging door Piano’s Maene op Yamaha P-, Arius- en DGX-reeks. 
 • 5 jaar fabrieksgarantie op Yamaha Clavinova CLP-, CVP-, CSP- en Avant Grand reeks. Om de garantie te verlengen tot 5 jaar, moet het instrument geregistreerd worden binnen 6 maanden na de aankoop, via deze link
Roland
 • 2 jaar fabrieksgarantie + 1 jaar verlenging door Piano’s Maene op Roland FP-, F-, RP-, RD-reeks 
 • 10 jaar fabrieksgarantie op Roland HP-, LX-, GP-, DP- en Kiyola-reeks 
Casio 3 jaar fabrieksgarantie op alle modellen
Donner 3 jaar fabrieksgarantie op alle modellen
Nord 2 jaar fabrieksgarantie + 1 jaar verlenging door Piano’s Maene op alle modellen

 

Service

Hoe neem ik contact op?

Als jouw akoestische piano binnen de garantieperiode defect raakt, kan je contact opnemen met onze service afdeling via service@maene.be of 051 49 18 13.

Als jouw digitale piano binnen de garantieperiode defect raakt, verwijzen jou graag onmiddellijk naar het formulier digitale piano herstellen. Hiermee kunnen wij een snelle en vlotte opvolging garanderen.

♭♩