Steinway & Sons door de jaren heen

1 juni sluiten we twee unieke weken af bij Piano’s Maene in Alkmaar.

Vanaf 21 mei start er een premium Steinway event. In Alkmaar staan tal van unieke tweedehands premium vleugels en piano’s van de belangrijkste Duitse bouwers klaar om bespeeld/beluisterd en bezichtigd te worden. Een aanbod van authentiek tot “Nearly New” met merken als Steinway & Sons, Bösendorfer en Bechstein, speelklaar voor u! 
 
Nergens in Nederland zal je zoveel authentieke en correct gerestaureerde premium occasions naast elkaar vinden. Naast de “Nearly New” occasions, zorgt onze expertise en eigen atelier ervoor dat we ook vleugels van de 19e eeuw kunnen aanbieden, volledig gerestaureerd volgens de regels van de kunst. Hoe klinkt een Steinway & Sons uit 1894 in vergelijking met een nieuwe Steinway & Sons? Waarom zou ik voor een oude of nieuwe vleugel gaan? Waarin zitten de verschillen? Al deze vragen krijgen een antwoord tijdens deze twee weken met als kers op de taart een pianorecital op 3 unieke instrumenten van verschillende periodes. 
 
Als pianist kunnen we 1 juni rekenen op Alfredo Van der Munt, student aan het conservatorium van Amsterdam. Alfredo begon op 3 jarige leeftijd piano te leren spelen bij Isabelle de Vlaminckx's aan het Musique et Spectacle in Wavre, Belgie. Alfredo behaalde meermaals een eerste prijs op internationale pianowedstrijden en volgde les bij tal van internationaal gerenommeerde docenten. 

In 2019 kwam Alfredo in contact met Marijke Oers, waarop hij met haar de les hervatte en 
vervolgens ook bij Jean-Claude Vanden Eynde in Brussel volgde. In 2020 ging zijn grote wens in vervulling en werd hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam bij pianodocent David Kuyken waarmee hij intensief aan muzikale expressie, 
begrip van de muziek en klankvorming werkt. In 2022 heeft Alfredo een aantal keer live bij Podium Witteman mogen optreden als solo en kamermusicus, in September van dat jaar was hij een van de 4 geselecteerde deelnemers van het NLiszt Utrecht concours in TivoliVredenburg.Programma:

Sonata in Bb , K333 , Mozart

Nocturne, Opus. 48 Nr. 1 , Chopin

Réminiscences de Norma, S.394 Liszt


Welk stuk hij op welke piano gaat spelen laten we u graag zelf ontdekken op dit unieke event.


PRIJS: 20 EURO
LOCATIE: Piano's Maene Alkmaar
TIJD: 1 juni om 16 uur

 

1/06/24
Piano's Maene Alkmaar

♭♩