• 14/04/24
  Piano's Maene Ruiselede

  Mambísimo Big Band

  Met Mambísimo Big Band herleven de gouden tijden van de Latin Big Bands!

 • 18/04/24
  Piano's Maene Ruiselede

  Van creatie tot emotie: individueel bedrijfsbezoek achter de schermen bij Piano's Maene - 18 april 2024

  De geleide groepsbezoeken aan Piano's Maene in Ruiselede zijn al vele decennia populair. Ze vormen een unieke manier om alles te weten te komen over de piano: zijn bouw, werking, klank, geschiedenis en toekomst. Vroeger alleen in groep te bezoeken, nu ook aangeboden voor individuele bezoekers!

 • 12/05/24
  Piano's Maene Ruiselede

  Nino Gvetadze brengt Brahms en Liszt naar Ruiselede

  'If you don't yet know her playing, great pleasure await', zegt het Britse Gramophone Magazine. De gelauwerde Georgische pianiste Nino Gvetadze verwent ons met virtuoos werk van Liszt en volksmelodieën van Brahms. 

 • 19/05/24
  Piano's Maene Limburg

  Een muzikale zondagochtend met Duo Pleyel

  Duo Pleyel, bestaande uit het echtpaar Alexandra Nepomnyashchaya en Richard Egarr, ontleent zijn naam aan hun eigen piano thuis - een prachtig instrument gemaakt in 1848 door Pleyel, de favoriete pianobouwer van Chopin. Het Duo heeft als missie om het rijke en prachtige repertoire voor piano 4-handen naar een breder publiek te brengen. Hun repertoire varieert van muziek van Johann Christian Bach en Mozart tot de minder bekende vroege romantici als Hummel, Czerny en Dussek, tot de grote populaire werken van Faure, Debussy en Ravel in de twintigste eeuw.

 • 1/06/24
  Piano's Maene Alkmaar

  Steinway & Sons door de jaren heen

  Nergens in Nederland zal je zoveel authentieke en correct gerestaureerde premium occasions naast elkaar vinden. Naast de “Nearly New” occasions, zorgt onze expertise en eigen atelier ervoor dat we ook vleugels van de 19e eeuw kunnen aanbieden, volledig gerestaureerd volgens de regels van de kunst. Hoe klinkt een Steinway & Sons uit 1894 in vergelijking met een nieuwe Steinway & Sons? Waarom zou ik voor een oude of nieuwe vleugel gaan? Waarin zitten de verschillen? Al deze vragen krijgen een antwoord tijdens deze twee weken startende op 21 mei, met als kers op de taart een pianorecital op 3 unieke instrumenten van verschillende periodes. 

Page

♭♩