• 1/10/23
  Piano's Maene Ruiselede

  Open Bedrijvendag! (VOKA)

  Piano's Maene bestaat 85 (!) jaar en doet mee aan VOKA Open Bedrijvendag. Mis het niet, afspraak op 1 oktober in onze hoofdzetel in Ruiselede!

   
 • 8/10/23
  Piano's Maene Limburg

  Pianist Roeland Vermeulen speelt Mozart, Chopin en Schumann

  Geboren in 1998 kwam Roeland Vermeulen al vroeg in aanraking met muziek en de piano. Tijdens zijn jeugd won Roeland verschillende pianowedstrijden. Zo sleepte hij op de Cantabile-wedstrijd te Antwerpen zowel in de middelbare als in de hogere graad de eerste prijs in de wacht. Als student aan de Luca School of Arts behaalde hij finaleplaatsen in de Steinway Competition Belgium, Le Concours de Piano Andrée Charlier en de EPTA International Piano Competition Belgium. In 2017 won hij de Stephane De Jonghe-wedstrijd te Aalst.

 • 15/10/23
  Piano's Maene Ruiselede

  Steinway Celebration!

  170 jaar Steinway & Sons & 85 jaar Piano's Maene, dat willen we vieren!

  Op zondag 15 oktober organiseren we een heus Steinway-Feest. We krijgen o.a. bezoek van Hartwig Kalb. Hartwig is al meer dan 43 jaar aan de slag bij Steinway en een begrip onder pianotechnici. Hij blikt met ons terug op de rijke geschiedenis van Steinway & Sons aan de hand van unieke documenten en nooit eerder gepubliceerde beelden. We verzamelen ook verschillende Steinway vleugels uit onze collectie zoals de Steinway & Sons concertvleugel die eigendom was van niemand minder dan Theodore Steinway!

   

   

 • 21/10/23
  Piano's Maene Alkmaar

  Jazz grootheid Brad Mehldau in Alkmaar

  Jazzpianist Brad Mehldau met brilliant en vernieuwend programma naar Alkmaar

 • 21/10/23
  Piano's Maene Limburg

  Winnaar Belgiums Got Talent in Oud-Rekem!

  James Malikey won eind 2019 Belgiums Got Talent.
  Nu geeft hij concerten met zijn zelfgemaakte filmische muziek.
  Hij performt deze keer op een unieke, rechtsnarige vleugelpiano van Chris Maene, piano’s Maene. En dat op een uitzonderlijk mooie locatie, op de bovenverdieping van de Paterskerk in Rekem.

   

Page

♭♩