Romantische pianowandeling met Olga Andryushchenko

Olga Andryushchenko, Duitse pianiste geboren in Moskou, is een zeer begaafde pianiste met een indrukwekkende educatieve achtergrond. Ze is afgestudeerd aan het conservatorium van Moskou en volgde gevorderde studies in piano en historische uitvoeringspraktijk, evenals orgel. Ze heeft gestudeerd bij gerenommeerde leraren als Alexei Lyubimov en volgde tal van masterclasses.

 

Olga was soliste bij de Moscow State Academic Philharmonic Society van 2002 tot 2004. Ze nam deel aan verschillende internationale pianoconcoursen en won prijzen in Oostenrijk, België, Italië en Frankrijk. In november 2011 won ze de eerste prijs in het eerste Hammerklavier concours in Oostenrijk.

 

Verder concerteerde ze op prestigieuze podia wereldwijd, waaronder Moskou, Sint Petersburg, Rome, Leipzig, Brussel, Parijs en Tokio. Ze heeft deelgenomen aan grote festivals ter ere van artiesten als Maria Yudina, Arnold Schönberg en J.S. Bach, waar ze haar veelzijdige talent heeft laten horen. Door samen te werken met gerenommeerde instituten en musici zoals het Arnold Schönberg Center in Wenen en zanger/dirigent Peter Schreier, heeft Olga haar stempel gedrukt op de klassieke muziekscene.

 

Op dit concert zal zij werken brengen van Felix Mendelssohn, Franz Liszt, Fanny Hensel, Michail Glinka en Sigismund Thalberg op instrumenten van Erard, Pleyel en Steinway & Sons.

 

 

Waar: Piano's Maene Ruiselede

Wanneer: Zondag 3 november 2024 om 11 uur.

Prijs: 20 euro

3/11/24
Piano's Maene Ruiselede
Olga Andryushchenko aan Erard vleugel

♭♩