Onze showroom in Limburg is gelegen in de oude Paterskerk van Oud-Rekem. Je vindt er op twee verdiepingen al onze merken met zowel nieuwe, tweedehandse, akoestische en digitale buffetpiano's en vleugels.

De historische locatie: de Paterskerk van Oud-Rekem

In 1707 bouwden de minderbroeders een eigen klooster en kerk ten westen van de dorpskern van Oud-Rekem. Dit pittoreske dorp bij Lanaken werd enkele jaren geleden nog verkozen tot “mooiste dorp van Vlaanderen”.  De laatste paters verlieten Rekem in 2004, en kort daarop werd het klooster afgebroken. Enkel de sinds 1994 beschermde Paterskerk bleef bestaan. Piano’s Maene kocht deze kerk in 2016 en verbouwde ze binnenin tot pianocentrum. Er werd een extra verdieping gecreëerd, die een concertruimte bevat. Je kijkt er uit op het monumentale Clerinx-orgel , de kers op de taart in dit prachtige historische pand.  Uiteraard gebeurde de hele verbouwing met respect voor het gebouw en zijn verleden. Kom deze prachtige locatie bewonderen!

 

 

 

 

Henk Swinnen

Henk Swinnen is verantwoordelijk voor het beheer van het Limburgs filiaal van Piano's Maene in de Paterskerk te Oud-Rekem. Hij studeerde muziek en was werkzaam als manager van orkesten in binnen- en buitenland. Hij is bij Piano's Maene ook productspecialist voor de Chris Maene Straight Strung Concert Grand, de rechtsnarige vleugel.

E-Mail: Henk.Swinnen@maene.be

 

 

Piano's Maene Limburg

Patersstraat 36, 3621 Oud-Rekem (Lanaken), BE

Openingstijden

Ma :
Gesloten
Di :
10:00 - 18:00
Wo :
10:00 - 18:00
Do :
10:00 - 18:00
Vr :
10:00 - 18:00
Za :
10:00 - 18:00
Zo :
Gesloten (behalve in september)

Praktisch - bereikbaarheid

Onze Limburgse vestiging, in de Paterskerk van Oud-Rekem, ligt in de nabijheid van de afritten van de E314/E313 en de steden Maasmechelen, Maastricht,  Maaseik, Hasselt en Genk. Er is ruime parking in de nabijheid van de kerk en de locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Door de ligging op het drielandenpunt, is de vestiging goed bereikbaar zowel vanuit Nederland (Brabant en Nederlands Limburg), Duitsland als Wallonië (vanuit Luik is het slechts 35 minuten rijden). Onze pianoconsultants spreken Nederlands, Frans en Engels.  

 

 

♭♩