Bedrijfsbezoeken

De geleide groepsbezoeken aan Piano's Maene in Ruiselede zijn al vele decennia populair. Ze vormen een unieke manier om met je klas, groep of vereniging alles te weten te komen over de piano: zijn bouw, werking, klank, geschiedenis en toekomst. Hieronder lees je er alles over en kan je zo'n bezoek met je groep of vereniging aanvragen. Wil je als individu een bedrijfsbezoek meemaken? We organiseren ook geregeld voor iedereen toegankelijke bedrijfsbezoeken. Deze vind je op onze pagina rond concerten en evenementen bij Piano's Maene. 

"Van Creatie tot Emotie" - Een uniek bezoek aan het Atelier Chris Maene in Ruiselede

Elk bedrijfsbezoek bevat ook een rondleiding in het Chris Maene Atelier en wordt bovendien afgesloten met een kort maar zeer uniek concert. Gedurende een half uur kan de luisteraar niet alleen een laagdrempelige reis maken door de muziekgeschiedenis, maar ook door de pianogeschiedenis: elk muziekwerk wordt immers gespeeld op een andere piano uit de geschiedenis, van klavecimbel, over pianoforte tot en met de hedendaagse vleugelpiano.

De bedrijfsbezoeken zijn bedoeld voor groepen van 20 tot 60 personen en gaan steeds door op een weekdag, van 18 tot 22 uur. Vanwege de populariteit is het aan te raden om vroegtijdig te reserveren. Dit kan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina, we contacteren dan zo snel mogelijk om verder af te spreken of het bezoek al dan niet te bevestigen.  

Programma

Welkom vanaf 18 uur, start van de rondleidingen om 18u30. 

  • Ontvangst met koffie (optioneel ook broodjes te bestellen voor de hele groep) vanaf 18 uur 
  • Kennismaking met Piano’s Maene
  • Geleide Rondleiding in de gebouwen, met uitleg over werking en geschiedenis van de piano, het verhaal van Steinway
  • Rondleiding doorheen het logistieke centrum van Piano's Maene
  • Bezoek aan ons Piano Technisch Atelier
  • Bezoek aan het Chris Maene Atelier, waar de Chris Maene Straight Strung Concert Grand op artisanale wijze wordt gebouwd
  • Concert waarbij je de boeiende geschiedenis van de piano van dichtbij beleeft
  • Een glaasje om in stijl af te sluiten.

Einde omstreeks 22 uur. 

Prijzen

De prijs van een bedrijfsbezoek dient om de concertpianist voor het afsluitende concert te vergoeden, en de gidsen die de rondleiding verzorgen. 

  • Groepen tot 35 personen: € 645,-
  • Groepen tussen 35 en 60 personen: € 975,-

In deze prijzen zijn koffie, cava en fruitsap in- begrepen. Optioneel kan er ook verrassingsbrood besteld worden aan €8,5 per persoon. Deze prijzen zijn allemaal inclusief btw.

Bezoek op maat

Voor specifieke projecten of organisaties (scholen, muziekacademies, ...) kan ook een bezoek op maat worden uitgewerkt. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via +32 51 49 18 13

♭♩