Pianobelevingscentrum in de hoofdstad

We heten je graag welkom in ons prachtig historisch pand in het hartje van Brussel. In onze showrooms vind je er al onze merken en een tweedehands-afdeling, verdeeld over verschillende verdiepingen.  Bovendien beschikken we over een prachtige concertloft en stellen we graag onze twee oefenlokalen ter beschikking van muzikanten. In het gebouw zijn ook appartementen voor muziekstudenten geïntegreerd. Als je meer te weten wil komen over de geschiedenis van pianobouw in België, bezoek dan de "Chris Maene Collection", het museum van de Belgische piano's.

 

Vincent Lignier

Vincent Lignier is verantwoordelijk voor onze vestiging en het team in Brussel. Gepassioneerd door kunst en muziek, behaalde hij een diploma in woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij is zelf ook een gespecialiseerde pianoconsultant en ontvangt je met open armen in de winkel.

 

Rechtstreeks telefoonnummer: +32 2 533 30 61
E-mail: Vincent.Lignier@maene.be

Piano's Maene Brussel

Argonnestraat 37, 1060 Brussel (Sint-Gillis)

Openingstijden

Ma :
Gesloten
Di :
10:00 - 18:00
Wo :
10:00 - 18:00
Do :
10:00 - 18:00
Vr :
10:00 - 18:00
Za :
10:00 - 18:00
Zo :
Gesloten (behalve in september)

In onze Brusselse vestiging kan je ook van twee oefenlokalen met een vleugelpiano gebruikmaken. Reserveren gebeurt enkel online (niet telefonisch) via onderstaande link:

  1. Maene Brussel Concertzaal
  2. Maene Brussel Concertzaal
  3. Maene Brussel Inkom
  4. Piano's Maene Brussel

Praktisch - bereikbaarheid

Onze locatie is Brussel is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets, op wandelafstand van het treinstation van Brussel-Zuid. Met de wagen vind je parkeerplaatsen in de Argonnestraat en bij het Hôtel Continental (Grondwetplein 18).

Chris Maene Collection: museum van Belgische piano's

Sinds september 2019 geeft Piano's Maene Brussel onderdak aan 25 prachtig gerestaureerde Belgische piano's, ondergebracht in de "Chris Maene Collection": het Museum van de Belgische piano's. Meer info vind je hier:

♭♩