• 5/10/2024
  Piano's Maene Limburg

  In vogelvlucht over de Maas

  Bij unieke filmbeelden hoor je live pianomuziek van James Malikey die zich laat inspireren door de natuur en die de machtige Maas in muziek verklankt.

   

 • 3/11/2024
  Piano's Maene Ruiselede

  Romantische pianowandeling met Olga Andryushchenko

  De Duitse pianiste Olga Andryushchenko neemt ons mee op romantisch wandeling doorheen de 19e eeuw. Ze speelt op historische instrumenten gebouwd door Erard, Pleyel en Steinway & Sons uit de Chris Maene Collectie.

 • 10/11/2024
  Piano's Maene Limburg

  Pianorecital met Ben Roels (Steinwayartist)

  De Belgische pianist Ben Roels is een van de laatste pianisten die de eer had om te studeren bij de legendarische Italiaanse pianist Aldo Ciccolini.
  Hij behaalde het Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij vervolgde zijn opleiding bij Leon Fleischer (Masterclass Duitsland), Eliane Rodrigues (België) en Lionel Bowman (Zuid-Afrika).

 • 26/01/2025
  Piano's Maene Limburg

  Pianorecital 'Lamento' door Bram De Vree

  Wanhoop, hartverscheurende pijn, troost, hoop; Bram de Vree brengt 4 emotionele stukken die ieder met de dood te maken hebben; een aangrijpende afscheidsscène uit Prokofievs Romeo and Juliet; Mozarts dramatische Sonate in a mineur, geschreven na het overlijden van zijn moeder; Ravels ontroerende Pavane en de intieme Klavierstücke Op. 118 van Brahms voor wie de dood ook aanstaande bleek.

   

   

♭♩