Over Maene

Piano’s Maene werd opgericht in 1938 door Albert Maene en Zulma Doutreloigne. In 1984 werd zoon Chris Maene zaakvoerder. Ondertussen, meer dan 80 jaar na de oprichting, is het familiebedrijf uitgegroeid tot een gezonde KMO met zo'n 100 medewerkers (waarvan 30 in Nederland) en 6 vestigingen in België en Nederland. De passie voor muziek en piano's is de voornaamste drijfveer van het team. Het bedrijf is, met Dominique en Frederic Maene (derde generatie) en een gestructureerd managementteam klaar voor de toekomst. Piano's Maene is Gebreveteerd Hofleverancier van België. De klant staat centraal in alles wat we doen. Direct klantencontact en gepersonaliseerde service zorgen ervoor dat de klant zich nog net evenveel koning voelt als in 1938, toen Albert en Zulma hun klanten in hun huis ontvingen met koffie en taart. 

Het team achter Piano's Maene

Ons team van ongeveer 100 gepassioneerde muziek- en pianoliefhebbers staat tot uw dienst in België en Nederland.

Waarden en missie

Onze waarden en missie zijn de dagelijkse drijfveer.

Duurzaam ondernemen

Piano's Maene zet in op maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Atelier 'Chris Maene' - Artisanale Pianobouw

Het atelier "Chris Maene" geniet wereldwijd aanzien. We bouwen er hypermoderne concertvleugels, maar ook replica's van historische clavecimbels en pianofortes. We restaureren ook instrumenten met respect voor hun geschiedenis. Ambachtelijk vakmanschap in een van de grootste piano-ateliers van Europa.

PIano's Maene in het kort...

 • Piano’s Maene is een familiebedrijf opgericht in 1938 en sinds decennia een begrip bij muzikanten en pianisten. Met in totaal 6 vestigingen in België en Nederland en om en bij de 100 medewerkers zijn we één van de grootste pianobedrijven in Europa. De hoofdzetel is gevestigd in het West-Vlaamse Ruiselede, andere vestigingen in Gent, Brussel, Wommelgem, Oud-Rekem en het Nederlandse Alkmaar (bij Amsterdam).

  Al onze vestigingen zijn niet zomaar “showrooms”, maar echte belevingcentra waar naar hartelust piano kan gespeeld worden en de wondere wereld van de piano (en zijn geschiedenis) kan worden ontdekt. Er is telkens ook een concertruimte waar activiteiten worden georganiseerd die de vele facetten van de piano aan het grote publiek laten zien. We zijn vaste pianoleverancier voor de voornaamste Belgische en Nederlandse muziekacademies en concerthuizen (denk maar aan Bozar, Concertgebouw Brugge, Concertgebouw Amsterdam, Fontys Tilburg, Conservatorium Den Haag, enz.), TV-programma’s en pop- en jazzfestivals, en de prestigieuse Koningin Elisabeth Wedstrijd. En uiteraard vind je in menige huiskamer een piano van Maene terug, zowel akoestische als digitale exemplaren.

  In ons atelier in Ruiselede restaureren we waardevolle piano’s en bouwen we piano’s en historische klavierinstrumenten. Ook onze eigen pianolijn Doutreligne wordt er ontwikkeld en gefinaliseerd. Als kers op de taart bouwen we er de Chris Maene Rechtsnarige Concertvleugel, een innovatieve vleugel gebaseerd op historische principes. De Chris Maene instrumenten worden wereldwijd geëxporteerd.

  Maar ook de beginnende pianist geniet onze speciale aandacht: onze huursystemen beperken het risico, onze vernieuwde Doutreligne piano’s bieden een ideale prijs-kwaliteitsverhouding en onze digitale piano-afdeling behoort tot de grootste van Europa.

  Piano’s Maene helpt al 80 jaar pianisten (én hun ouders) met de keuze van het best passende instrument.

  Ten slotte : een eigen team van gespecialiseerde pianotechnici levert top-service over heel België en Nederland. Van het stemmen van een buffetpiano tot een volledige concertservice met stand-by tijdens het concert. Je kan bij ons ook een vleugel huren voor één dag, om je concert of event tot een succes te maken.

♭♩