piano mechanics

We restaureren jouw vleugel! Heb je een familiestuk dat je nieuw leven wil inblazen? Afhankelijk van de ouderdom, het merk en de staat van je instrument helpen wij je graag verder om dit mooi project voor jou te realiseren.

Piano restauration workshop

Ons Atelier

Alle expertise in eigen huis: we restaureren piano's volledig in ons eigen atelier

We zijn gespecialiseerd in het reviseren, restaureren en herstellen van historische instrumenten en instrumenten van Steinway & Sons. De restauratie van Steinway buffet- en vleugelpiano's gebeurt enkel met originele Steinway-onderdelen. Ons team van pianostemmers en -technici volgen regelmatig opleidingen in de Steinway & Sons ateliers in Hamburg. Ze kennen deze instrumenten dan ook als geen ander!

We hebben decennia ervaring met restauraties én het bouwen van historisch correcte kopieën van historische instrumenten van merken als Broadwood, Bechstein, Pleyel, Bösendorfer en vele andere. We staan dus in een unieke positie om je piano met respect voor zijn historische en emotionele waarde te restaureren.

Bij oudere piano's vraagt de restauratie van het meubel vaak bijzondere zorg. Onze ambachtsmensen passen met veel zorg de oude afwerkingstechnieken toe, zoals french polishing of schellakken.

Je kan een restauratie aanvragen met behulp van het formulier onderaan deze pagina!

"Het resultaat van de restauratie is geweldig. Onze piano uit 1917 klinkt en speelt opnieuw als een droom!"

- Martine, Steinway & Sons O, 1917

mechanics of a piano

Wat met jouw piano?

Via het aanvraagformulier bezorg je ons enkele foto's en alle gegevens die we nodig hebben. Aan de hand daarvan kunnen wij een eerste inschatting maken of een restauratie voor jouw piano al dan niet de moeite loont. Een piano restaureren is immers een investering van veel tijd en middelen. Die investering is niet voor elk instrument nog interessant. We helpen je graag om daar een verantwoorde keuze in te maken.

Om een exact advies te kunnen geven inzake een revisie of restauratie van je piano, komt er een technicus bij je langs om een expertise uit te voeren. Elke piano is immers uniek en moet apart door een specialist onder de loep genomen worden.

♭♩