Tweedehandse Steinway & Sons pianos

Piano's Maene is al decennia lang gespecialiseerd in het restaureren van Steinway & Sons instrumenten.
Onze pianotechnici worden opgeleid bij Steinway & Sons in Hamburg en gebruiken enkel originele Steinway onderdelen. Bij een door Piano's Maene gerestaureerde Steinway & Sons piano's krijg je dus ook een restauratiecertificaat.

Is een tweedehandse Steinway & Sons de moeite waard?

Steinway & Sons is nog steeds verruit de meest hoogstaande pianobouwer ter wereld. Nieuwe Steinway & Sons concertvleugels de absolute referentie voor professionele pianisten, concerthuizen en opnamestudio's. De piano's zijn niet alleen top qua klank en respons, ze houden dat potentieel om top te klinken erg lang vast - wij restaureren regelmatig nog piano's van 150 jaar oud! Die kwaliteit komt niet uit de lucht gevallen, en komt - maar dat wist je vast wel al - met een bijhorend prijskaartje.

Gelukkig zijn Steinway's met grote voorsprong de meest waardevaste instrumenten op de markt. Omdat de prijs van een nieuwe Steinway elk jaar met minstens 4% toeneemt, blijven ook de prijzen van tweedehandse piano's erg stabiel.

Waarom blijven de prijzen van Steinway piano's zo hard stijgen?

Dat komt omdat de grondstoffen voor zo'n toppiano steeds duurder en schaarser worden, en omdat Steinway compromisloos halsstarrig vasthoudt aan het gebruik van de allerbeste grondstoffen en een volledig ambachtelijke, en dus erg arbeidsintensieve productiewijze blijft hanteren.

Maar het is ook een bewuste strategie van Steinway & Sons, eentje die garandeert dat jouw piano op de lange termijn niet aan waarde inboet. Zo kan een wat oudere maar volledig gereviseerde Steinway een uitstekende manier zijn om een veilig en laagdrempelig te investeren in een topinstrument.

♭♩