Piano's Maene en duurzaam ondernemerschap

Piano's Maene zet in op maatschappelijk verantwoord ondernemingschap. We proberen hierin jaar na jaar te groeien en onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen met de SDG's (Sustainable Development Goals) als leidraad. Elk jaar zetten we weer nieuwe stappen in de goede richting! 

We planten een boom voor elke verkochte piano

We planten een boom voor elke verkochte piano

Elke nieuwe piano bevat verschillende houtsoorten, zoals esdoorn, beuk en spar. Anderzijds is een piano een duurzaam instrument, dat decennia en soms generaties kan meegaan. Het hout wordt dus bijzonder verantwoord gebruikt.

Toch willen we onze bijdrage leveren aan de toekomst van onze aarde en het ecosysteem. Sinds 2017 laten we voor elke piano die we verkopen een nieuwe boom aanplanten. We kozen voor een project in Brazilië, waar de vaak ondoordachte kappingen in het regenwoud deels gecompenseerd worden door nieuwe aanplantingen in het Atlantic Forest.

Meer info over het project en onze samenwerking met WeForest, alsook de evolutie van het aantal geplante bomen, lees je op WeForest.org.

Piano "as a service"

Piano "as a service": onze huurformule speelt al decennia in op de deeleconomie

Onze huurformule is al populair sinds de jaren 1970. Onze huurvoorraad bevat meer dan 2500 akoestische en digitale instrumenten en geeft startende pianisten de kans om eerst uit te zoeken als piano spelen hun hart steelt, zonder dat er overbodige investeringen moeten gebeuren. Huurpiano's kunnen gedurende meerdere jaren worden ingezet, en krijgen na een aantal verhuurcycli nog een nieuw leven als tweedehandsinstrument.

Circulaire economie: het tweede, derde en vierde leven van een piano

Circulaire economie : het tweede, derde en vierde leven van een piano

Een piano gaat decennia lang mee en wordt vaak over verschillende generaties heen in de familie gebruikt. Maar soms staan de instrumenten ook ongebruikt in een woonkamer. Piano's Maene gaat actief op zoek naar tweedehandse instrumenten, en geeft deze een nieuw leven. Elke tweedehands piano wordt eerst volledig onder handen genomen in ons Piano Technisch Atelier in Ruiselede of Alkmaar, en wordt met 5 jaar garantie weer in onze showrooms te koop aangeboden. Wie een piano heeft staan en deze ons te koop wil aanbieden, kan steeds ons formulier invullen, we nemen dan snel contact op.

Piano's Maene hoofdzetel Zonnepanelen

Beperken van onze CO2-uitstoot

Binnen het bedrijf lopen verschillende projecten die onze CO2-uitstoot en ecologische voetafdruk beperken. Bijvoorbeeld:

  • Onze hoofdzetel beschikt sinds 2013 over zonnepanelen die het hele gebouw van energie voorzien
  • In al onze vestigingen werd de verlichting maximaal vervangen door LED-technologie
  • Onze aqualex-water/spuitwater unit bespaart jaarlijks het transport van meer dan 2000 flessen water
  • Onze "DROPON" transport- en routeplanningsoftware berekent voor onze transporten de meest efficiënte routes, en bespaart op jaarbasis heel wat kilometers/uitstoot
  • Ons wagenpark wordt vanaf 2021 stap voor stap elektrisch

♭♩